HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Kisvárosból egyenesen a Yale-re

littlecat01   2014.03.20. 09:00

Stars Hollow egy kisváros nem messze Hartfordtól. Ide költözik a mindössze 16 éves Lorelai Gilmore kislányával. Otthagyta a gazdag szülői házat, hogy önálló életet éljen, és gyakorlatilag a semmiből építi fel a saját és a lánya életét. A Szívek szállodája tizenhat évvel később kezdődik.

 

Lorelai Gilmore, Stars Hollow megbecsült polgára, aki a semmiből küzdötte fel magát a Szabadság szálló ügyvezető igazgatójává. Mára már saját házban lakik a lányával, Roryval, akit felvettek egy menő magániskolába, a Chiltonba, ahonnan egyenes út vezet az amerikai elit egyetemekre.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor Lorelai nem tudja befizetni a lánya tandíját, ezért elmegy a szüleihez, Richard és Emily Gilmorehoz, hogy kölcsönkérjen. Mivel a nagyszülők szeretnének az unokájuk és a lányuk életének aktív részesei lenni, ezért a pénzért cserébe azt kérik, minden pénteken vacsorázzanak az előkelő Gilmore-házban Hartfordban.

Mint minden amerikai kisvárosnak, Stars Hollownak is megvan a maga bája. Régimódi kávézó, oldschool könyvesbolt, pavilon a főtéren, és emberek, akik mindent tudnak a másikról.

Lorelai Gilmore 16 évesen esett teherbe, és mivel a családja nem nézte jó szemmel a fiatal lány „ballépését”, ezért a baba születése után Stars Hollowba költözik, és a Szabadság Szállóban kezd dolgozni, mint szobalány. Az évek során fokról fokra lép előrébb, míg végül ő lesz a szálloda vezetője. Álma, hogy egyszer barátnőjével, és szakácsával Sookie St. Jamessel közös szállodát nyisson.

Rory Gilmore, Lorelai lánya tizenhat éves, sovány testbe bújtatott zseni. Határozott életcélja, hogy újságíró lesz belőle. Tervei szerint a Chilton után a Harvardon fog politológiát és újságírást tanulni. Végül a Yale-n kezdi meg egyetemi tanulmányait.

Sookie St. James, a Szabadság Szálló szakácsa. Élete a főzés, nagyon jó szakács, mindenki imádja az ételeit. Egyébként egy hiperaktív, mindig jókedvű nő, bárki örülne, ha ilyen barátja lenne. A zöldségszállítóval, Jacksonnal kezd közös életet.

Luke Danes a helyi kávézó tulajdonosa. Kicsit mogorva és folyton baseballsapkát hord, de mindenki így szereti. Apja régi szerszámboltját alakította kávézóvá, ezért igazán varázslatos a hely. Ő látja el a Gilmore-lányokat kávéval és friss kajával.

Richard és Emily Gilmore igazi előkelő pár. Hartfordban egy óriási házban élnek, szakáccsal, és szobalánnyal. Szeretik a lányukat, de az ő generációjuk számára még szégyen volt, ha egy lány házasságon kívül esik teherbe. Szerették volna összeházasítani Lorelait és Christopert, de a fiatalok ezt teljesen lehetetlennek tartották, így végül a lány a háta mögött hagyta a családját.

Christopher Rory apukája. Nagyon sokáig nem vállal nagy felelősséget a lányáért, majd mikor visszatér, akkor szeretne mindent bepótolni. Nehezebben viselte ezt a „ballépést”, mint Lorelai, ezért egy időre teljesen eltűnik, és ő is építi a saját életét.

Lane Kim Rory legjobb barátnője. Anyja előtt titkolja valódi énjét, mert ő mélyen vallásos és ragaszkodik a hagyományos régimódi neveléshez. Lane a szobája minden rejtekében dugdos dolgokat az anyja elől: CD-ket, csillogó dolgokat, mintás pólókat, sminket. Nehéz a gyerekkora, mert teljesen kettős életet kell élnie.

Michel Gerard a szálloda recepciósa. Afroamerikai és egyben francia, ami az egész figurának kölcsönöz egy sajátos jellemet, mellette pedig roppantul érzékeny, mindenen kiakad és bosszankodik egy sort, persze a végén megcsinál mindent, amit kell.

Dean Forester Rory első szerelme. Akkor érkezik a városba, mikor Rory a Chiltonba kezd járni, így megismerkedésük után külön iskolába járnak. Dean egy igazi romantikus regényből kilépett lovag, aki mindent megtesz azért, hogy meghódítsa Roryt.

A kisváros lakói roppant barátságosak, és hamar lopják be magukat az ember szívébe. Itt izgulhatjuk végig a hét évados sorozatot és követhetjük nyomon Rory nővé válását és Lorelai szerelmi életét. Kellemesen bohókás sorozat, rengeteg dumával és ütős poénokkal.

Semmi komolyság, kikapcsolódásnak teljesen ideális, jól ellazít egy fárasztó nap után. Jómagam legalább ötször láttam végig az összes részt, és gyakran veszem elő, ha egy kicsi csajos csacsogásra vágyom! A tízes skálán megérdemli a tízest! (10/10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr875867891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása