HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

RetroKeDD - Az a bizonyos... (It) 1927

RETROspect   2014.04.22. 06:00

Üdvözlök mindenkit, a mai RetroKeDD több szempontból is rendhagyó. Egyrészt nincs még egy film, amit annyira nehéz volt megtalálni online, mint ezt. Másrészt ez egy olyan mű, amiből sok dolog még most is aktuális.

Következzen az IT-lány kifejezést meghonosító film, tudják, az a bizonyos. 

it1.jpg

Na, vágjunk is bele. Clarence G. Badger rendezte, aki ausztrál, és karrierje fénypontja egyértelműen ez volt. it2.jpgSokkal érdekesebb a történetet megíró Elinor Glyn, aki igazi díva volt, több plasztikai műtéten átesett, ami ha belegondolnak, akkoriban még kemény menet lehetett. Hope Loring neve is ismerős lehet azoknak, akik olvasták a korábbi RetroKeDDeket, a hölgy a Szárnyak forgatókönyvét is írta, és még másik 63 filmét. Azért ez szép teljesítmény.
Clara Bowról többszörtöbb helyen írtam már, ezért is örülök, hogy végre elérkeztem ahhoz a filmhez, amiben megismerte a világ, mint Betty Lou, a flörtölős boltoslány.  
Nem sokat változott a világ azóta, hiszen egy latin szerető még mindig el tudja csavarni minden nő fejét, a Cyrus Walthamet alakító, hangzatos nevű Antonio Moreno (képen) negyven éves karrierjében ez csak egy  emlékezetes állomás volt.

 

Amiért már a korabeli közönség is megbolondult, az a Clarából áradó fiatalos szexepil. Mai, kicsit cinikus szemmel nézve is, az It (elnézést, hogy nem a magyar címét használom, de elképesztően nehéz ragozni) szórakoztató, igazi romantikus film. 

Egy jó kis definíciót kapunk arról, hogy mi az IT jelentése, aszongya, olyan különlegesség, ami minden más embert mágnesesen vonz. Ha egy nőben megvan, akkor minden férfi odáig lesz érte - ha egy férfiben, akkor minden nő. Az IT nem csak testi szépség, hanem jellemi is.

it5_2.jpg

A bolttulajdonos Cyrus Walthamhoz először legjobb barátja, majd néhány befektető érkezik, hogy megtekintsék az üzletet közösen, közben mindenki megcsodálhatja a filmtörténet legszebb bajuszát Montyn, és gyorsan fény derül az "It" jelentésére is.

A csinos Betty Lou eközben épp egy enyhén átlátszó, selyemkombinét igyekszik eladni egy vagyonos párnak. Az eladónők persze pletykálnak, és a lány nemsokára már rajongó tekintettel bámulja a fiatal, szemtelenül jóképű főnököt. Ó, szent télapóm.

it3.jpg

Cyrus Waltham persze nem veszi észre az ide-oda pakolászó Betty Lout. Monty, az enyhén flúgos, és nagyon szakállas legjobb barát az eladók közt keresgéli a nőt, akiben meg van az bizonyos, tudják az It-lányt. Kiszúrja hősnőnket, aki legjobb "gyereide" pillantásával néz rá, amitől Monty lába elgyengül. Persze, siet felhívni a többi férfi figyelmét a jelenségre. 

it4.jpg

A munkanap közben véget ér, és mindenki hazaindul, még megtudjuk, hogy Walthamnek a Ritzben lesz programja. Betty Lou kezéből kiesik a táska a lépcsőn, Cyrus ezt felkapja, visszaadja, de ezenkívül nem sok tudomást vesz róla. Nem úgy, mint Monty. Mikor látja, hogy a nő aggodalmaskodva várja a buszt a megállóban, óvatosan felajánlja, hogy esetleg elviheti-e. A válasz némi mérlegelés után egy igen, de csak ha az ő járművével mennek, így felülnek egy jópofa emeletes valamire.

it5.jpg

Monty hazakíséri  a lányt, és a bátorságát összeszedve elhívja randevúzni. Betty Lou elgondolkodik, majd rájön, hogyha a Ritzbe mennek, féltékennyé teheti a szintén ott vacsorázó Cyrust. 

it5_1.jpg

 Ki tudja, vajon sikerül-e a terv? Vajon Betty Lou az, akinek hisszük?

Ezúttal eszemben sincs lelőni a poént, mert ezt a bizonyost látni kell. Mit nekünk Bajos csajok, vagy Micsoda nő, ez minden romantikus film öreganyja.

 

A film elérhető (sajnos 7 külön videóban) itt:

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész

Szólj hozzá!

Címkék: némafilm clara bow

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr156067285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása