HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Ahol még a narancs is savanyú

littlecat01   2014.04.27. 19:00

Narancsvidék botrányos élete egy sorozatban, ami egy elég gyenge Melrose Place és Beverly Hills 90210 keverék. A rosszfiú, a széplány, a sportos menő, és a looser srác, nah meg a particica, mind egy iskolában, közös bajokon osztoznak, és akkor még nem esett szó a szülők kavarásairól.

 

Kalifornia napsütötte vidékein látszólag semmi gond nem történhet, de minden szép ház rejt magában csúnya titkokat, és sohasem tudható, ki barát, és ki ellenség.

Kirsten, és Sandy Cohen egy hatalmas és gyönyörű házban élnek fiukkal Seth-tel. A nő apja hatalmas ingatlancéget vezet, így a bevételük az apuka pénzéből van. Sandy ezért megengedheti magának, hogy kirendelt védőügyvédként dolgozzon ingyen. Egy nap egy fiút kell védenie, akit autólopás miatt csuktak börtönbe a bátyjával együtt. Mivel az idősebb testvér visszaesőnek minősül, rajta nem tud Sandy segíteni, de a kisebbik fiút. Ryant kihozza a sittről.

Szegény srác élete messze van a narancsivédki luxustól. A bátyja börtönben, az apja otthagyta, az anyja új pasija utálja, és hát az anyja messze van a mintapéldától. Miután kijött a börtönből és Sandy hazaviszi, csupán egy cetli várja az üres lakásban, hogy próbálkozzon egyedül.

Kirsten legnagyobb félelmére a férje hazaviszi az árván maradt srácot, és egy időre otthont ad neki, de értesíti a hatóságokat, és elkezdi kerestetni az anyát. Ez idő alatt Ryan és Seth összehaverkodik, és betekinthetnek a narancsvidéki fiatalok bulis életébe.

 

Mikor a hatóságok szeretnék az árván maradt fiút otthonba vinni, úgy dönt, hogy elmenekül, és az egyik Kirsten által épített házban bújik meg egy rövid időre, nem sok sikerrel. Egy lány akinek megtetszik, és annak féltékeny barátja hamar lebuktatják és mehet a börtönbe.

Steh és anyja meglátogatják Ryant. Kirsten anyai ösztönei beindulnak és kiváltja a fiút a börtönből. Végül közös megegyezés alapján Ryan is a Cohen család tagja lesz, így válik a szegény sorsú fiúból narancsvidéki srác.

Ryan hamar beilleszkedik és Seth-tel együtt a menők csapatához csatlakozik, de mint mondtam, Narancsvidéken a problémák a falak között zajlanak. Csalások, sikkasztás, öngyilkossági kísérletek, megcsalások, elmebetegek… egyszóval zűrös ez a világ ahova a kívülálló srác becsöppen, de minden élethelyzetben ki tudja magát vágni és segít, ahol csak tud.

Az biztos, hogy nem mindennapi világba enged betekintést a sorozat, de számomra többször rugaszkodik el a valóságtól, mint kellene láttam már ennél sokkal élet-szagúbb sorozatokat is.

 

Sokszor tátod majd el a szádat, ha ezt választod. Egy évadot sikerült belőle végignéznem, és nem hiszem, hogy nekikezdek a másodiknak. Számomra egysíkú a történet, de persze ilyet is kell néha nézni. Tipikusan az a sorozat, ahol nem kell gondolkodni, csak nézed és folyatod a nyálad közben. Sok nyálas sorozatot megnéztem már nem vagyok finnyás (Beverly Hills 90210, Pletykafészek, Tuti gimi és nem egy latin-amerikai nyálgép sorozatot), de a Narancsvidék nálam elbukott. Egy tízes skálán csak jó szándékkal üti meg a hármast.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr326090231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása