HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

A felhők fölött három méterrel

littlecat01   2014.05.06. 19:00

A felhők fölött 3 méterrel címet viselő spanyol vígjáték hallatán a férfiak valószínűleg visítva rohannak ki a szobából, és könyörögnek a helyi kocsmárosnak, hogy maradjon még nyitva, amíg vége nem lesz a filmnek és biztonságban haza nem mehetnek. Ezt jól is teszik, mert ez a film inkább a női lélekre van hatással, illetve azon férfiakra, akikben mélyen legbelül egy nő szunnyad…

 

Most, hogy a férfiak kimenekültek elkezdhetjük a romantikától túlfűtött, isteni szereplőkkel megálmodott remeket. A spanyoloknak megvan egy jól bejáratott színészgárdájuk, akikkel dolgoznak, ezért nem lepődtem meg mikor Mario Casas köszönt vissza a férfi főszerepben. A Bárka című sorozatból lehet a legtöbb embernek ismerős, de egyébként őt tartják a spanyol szex szimbólumnak… Mondjuk megértem.

H. (csak lazán, mint a kazán) vagyis Hugo egy igazi „Bad Guy”, aki után bomlanak a csajok. A női főszereplővel ideáig még nem találkoztam, de Maria Valverde remekül hozza, az anyuci pici lánya karaktert.

Kicsit a Rómeó és Júlia jut róla eszembe. A jómódú eminens lány, aki mindig minden szabályt betart, és a lecsúszott motoros rosszfiú, aki viszont minden szabályt áthág. Elképzelhetetlen a kettőjük kapcsolata, azonban az élet mégis egymás karjába sodorja őket, és a szerelmük az igaz „első nagy szerelemmé” alakul. Aztán jön egy fordulat... bekattan valami, és az ember érzi, hogy változás következik.. sőt, már be is állt. Többé már semmi sem lesz a régi, és az érzés felülmúlhatatlan. Boldognak érzed magad tőle, felszabadultnak.”- mondja H a film kezdetén, és valóban az élete megváltozik, miután Babi a képbe kerül.

H nagyon rossz hatással van Babira, amit a lány anyja nem néz jó szemmel, és minden erejével azon van, hogy elválassza a szerelmeseket. Ott van még Babi legjobb barátnője Katina (Marina Salas), aki szintén egy csibész oldalán találja meg az igaz szerelmet.

Ahogy folyik a film menete szó szerint sodor magával, és a két órás filmen, úgy mosolyogsz, mint a tejbetök… a végén pedig úgy sírsz, mint akinek elvették a babáját… H vagány bevállalós életébe csöppen bele Babi, és Katina, és egy kis unszolás után mindkét lány benne van a buliban.

H ugyan súlyos dühkezelési gondokkal küzd, és ha valaki felnyomja nála a pumpát, akkor nemes egyszerűséggel agyonveri, legalábbis tuti, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel távozik a helyszínről. Egy hajszál választja el a srácot a börtöntől, de valahogy mindig kimászik a legmélyebb kakikból is.

Mikor már minden valamire való nő pocsolyává olvadt a képernyő előtt, hirtelen kifordul a film a romantikus vonalból, és pillanatok alatt esik darabokra Babi és H kapcsolata, sőt az egyik szereplő meghal, ezért nem árt pár zacskó papírzsebit a közelbe rakni, mert garantált egy kiadós könnycsatorna tisztítás….

 

Szóval a happy end elmarad, szuperszexi H egyedül marad, Babi pedig elautózik a naplementébe a felső szomszéddal, aki inkább tűnik férfikedvelőnek, mintsem olyannak, aki az anyuci pici lánya feelingért van oda….

Lefut a stáblista, és még egy kicsit szorítom a kezemben az agyonáztatott papírzsebit, hátha a végén mégis megérkezik a happy end, hiába. Egy szó, mint száz, a film megmozgat minden érzelmet az emberben. Sírtam, nevettem, vágyakoztam, izgultam.

Tegyük hozzá, hogy borzalmas klisék jönnek elő: a rosszfiú, jó kislány szerelme, a Forever young című számra lassan egymás felé lépdelés, és vad csókolózás…. A motorosok általában mindig a rosszfiúk, ezt nagyon szeretik alkalmazni a filmekben. Még a zenei világa is megfelelt a romantikus filmek 90%ának.

Miért is néztem meg mégis? Egyértelműen Mario Casas miatt, viszont a végére azt éreztem, hogy régen láttam már ilyen szép történetet, és ilyen hatásos színészi alakításokat. Klisék ide vagy oda magasan megérdemli a tízest! (10/10)

Az pedig egy plusz, hogy elkészült a film folytatása is: A három méterrel a felhők fölött. – Téged akarlak! – amit erősen ajánlott ezután megnézni, hiszen a főszerepben ismét Mario Casas!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr936121922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása