HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

EGYSZERŰEN BOTRÁNYOS!

Foe   2014.05.16. 07:00

Éjjel- Nappal Budapest, hová süllyedsz még?

Senki nem tudja megmondani, hogy miért, de nézik. Talán az emberek már olyan fáradtak, hogy a munkából haza érve nem vágynak másra, csakhogy kikapcsolják egy kicsit az agyukat.

Na, erre ez a műsor tökéletesen megfelel. Ez a műsor is olyan, mint a régi jó Győzike Show. Senki nem nézte, mégis, annak volt a legnagyobb a nézettsége, és mindenki tudta, hogy éppen hol tart a történet.

Amikor először belenéztem, azt hittem, rosszul látok. Amatőr szereplők, egyenfiúk és egyenlányok élnek együtt egy ottfelejtett társbérletben, és isznak, hánynak, szexelnek, partiznak látástól vakulásig, és időnként felszedik egymást. Barátkoznak, összetartanak, veszekednek, kibékülnek és nagyon sokat zuhanyoznak. Ezeknek nem kell vízszámlát fizetni? Joe, Rita, Marci, Zsófi, Anikó, Lali és a többiek elvileg dolgoznak is, de azért leginkább a Kazinczy utcában lógnak, vagy a lakásban osztják és oltják egymást. Gyakran gagyi „színészi" megoldásokkal, rendszeresen rossz magyarsággal. Hát nem bosszantó? 

Dehogynem. El sem hiszem, hogy komolyan gondolták. Ezt kell néznem esténként? Hogy ismeretlen fiatalok azon agonizálnak, hogy nem fekszik le velük az aznapra kinézett csaj, vagy éppen pasi? Mindezek felett, olyan idegesítő kameramozgások kíséretében, hogy a stabilnak tűnő kanapén is tengeribeteg leszek.

Leszbikus kalandok, partydrogok, szexuális zaklatással felérő nyomulások? Íme, itt vagyunk mi magyarok, diplomás magyarok, és ilyeneket kell néznünk? Nagyon csodálkoztam, amikor az első pár adás után tovább vetítették. Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy milyen buták, hát kérdem én a mai fiatal generáció, akik ezeken a nem is tudom miken nőnek fel, mennyivel lesznek különbek náluk? Való Világ, Éjjel- Nappal Budapest, ezekből aztán meg lehet tanulni a magyar ember lényegét. Hiszen mit csinál a magyar nemzet? Lop, csal, hazudik! Mit csinálnak ezekben a műsorokban? Hátba támadják azokat, akik elvileg mellettük álltak, és a többi… Már nem is kettő, hanem annál több színű embereket nézünk a tévékben. Bosszantó, hogy a fiatalok pedig ezeket látják, és ezeket nevezik celebeknek.

Reméltem, hogy újra jön Balázs és A kód vagy egy másik vetélkedő, ahol tényleg azok kapnak jutalmat, akik megérdemlik, akik műveltek, és bevallják, hogy ez most nem jött be. Próbálkoztak, de nem sikerült, van ilyen. Erre azt hallom, hogy ilyen idióta Lalik éneklik a csóróság himnuszát. Meg igyekszik minél kevesebb munkával pénzhez jutni. Ez komoly? Mindig is voltak ilyen emberek őket hívják úgy, hogy életművészek. Miért csodálkoznak ezen olyan sokan és mitől olyan jó dolog ez?

Sajnos, ma már ha nem vagy politikus, vagy nagyon gazdag család sarja, küzdened kell! Hiszen minden drágább csak éppen az emberek fizetése nem emelkedik. Próbálnánk tanulni, de nem tudunk, mert egy félév több százezer forint. Bevallom én azt se értem, hogy miért csodálkoznak egyesek, hogy mindenki megy ki külföldre… Miért ne mennének? Egyes országokban egy takarítónő havi 2000 Eurót keres, egy könyvelő, vagy egy tanár pedig 4-6000-et is kaphat, nem beszélve az orvosokról, és ezeket az adatokat nem hasra ütésszerűen mondom, akár utána is lehet járni.

Szóval elég sok mindenen el kéne gondolkodnunk, mi az, amit érdemes nézni, és mi az, amit egyszerűen csak be kéne tiltani. Ha már most is ez megy a Tv-ben, mit fognak nézni a gyerekeink?

9 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr66172330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerberus 2014.05.17. 07:08:18

Minden szó igaz, ehhez nincs igazán mit hozzátenni, talán ha mégis akkor csak a választ a talán költőinek szánt kérdésre: mi leszünk a 10, illetve most már csak 9,9 millió retardált országa, aki meg mégsem ilyen, az külföldre megy és ennyi. Tűntek már el és asszimilálódtak nemzetek, nem egy, nem kettő a történelemben, a kutya nem ugat utánuk, ha ez nálunk is bekövetkezik, mert mondjuk nem tettünk ellene, hát így jártunk.

2014.05.17. 14:54:46

Egyetértek a posztoddal, de sajnos a kereskedelmi csatornák azt adják el, amire igény van. Abban a pillanatban vennék le műsorról, ahogy a nézettsége elkezdene lefelé tendálni. Addig azonban eszükbe sem jut, sőt ezeket a műsorokat preferálják, mert minimális ráfordításból lehet elkészíteni őket, a szereplőknek gombokat fizetnek, a reklámidőt pedig jó áron lehet tartani.

Az átlag tévénéző igényszintje pedig az elmúlt években a béka hátsó fele felé esett, nem kis mértékben.

A megoldás - a távirányító szerepében - pedig változatlanul a néző kezében van. Nem kötelező egyrészt bekapcsolni a készüléket, amennyiben pedig mégis ezt teszem, akkor én válogatom meg, hogy mit nézek. Tőlem ugyan annyi Való Világot, Éjjel-nappal Budapestet, vagy egyéb szemetet adhatnak, amennyit csak akarnak, akkor sem fogom nézni, nem veszem meg a szintén ezzel a témával foglalkozó bulvárlapokat, magazinokat, egyszóval kizárom az életemből mindazt, ami ezekhez a témákhoz kapcsolódik. Akiket pedig érdekelnek ezek a műsorok, az nem az én társaságom. Lehet, hogy ez nem a legjobb recept, de működik. Lehet, hogy elszigetelem magam ezzel, de ezt vállalom.

Borzonghatunk azon, hogy a plebs mennyire igénytelen, műveletlen és sutyerák, de ez mindig is így volt. A lényeget pedig már a rómaiak kitalálták: panem et circenses. Csupán a technika változott, az alapelv nem. Napjainkban annyi az előnye a gondolkodó embernek, hogy számos lehetősége van kikerülni azt, amivel nem kíván azonosulni.

2014.05.17. 15:45:44

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Köszi, megnéztem. Puzsér a tőle megszokott, nem túl szofisztikált stílusában előadottakban nagyon sok igazság van. Ami talán az az általam vallott nézeteket megerősíti, az a tudatosságra való intése, mely a legkomolyabb fegyver mindaz ellen, ami ellen a poszt is szól.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.05.17. 15:52:32

@...elmúlik...: Többet nem is tudok hozzáfűzni. Valahol igaz, amit mond, de nem fog megvalósulni. Amit nem készpénzben mérnek, az az eberek nagy részének ingyen van.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.05.17. 19:03:11

28 éves vagyok, Budapesten élek, diplomám van, jó állásom, egyetlen percet nem láttam a műsorból, amit szidsz, bár a neten (akár most) olvastam róla, hogy tudjam, nem is akarom nézni. Van távirányító, szabad döntésed, hogy átkapcsolsz vagy nem.

lutria 2014.05.17. 19:04:59

Szerintem ugyanazt játsszák el az ÉNB-vel mint a Barátok közt-el,az indulásnál az is évekig gyengén teljesített de a csatorna bármi áron továbbvitte,mindenhol reklámozták,a színésznőket szinte kényszerítették hogy újságokban vetkőzzenek stb.Mostanában ugyanez megy a ÉNB-vel,a héten volt egy (íratott)hír hogy az egyik színésznő vállalkozása csődbe ment-de csak a kattintás után derült ki hogy nem a magánéletben hanem a sorozatban...
süti beállítások módosítása