HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Szerethető kisváros

littlecat01   2014.04.05. 09:00

Egy kicsit Everwood, egy kicsit Szívek szállodája, de mégis rendelkezik valami plusz bájjal a Hart of Dixie című amerikai sorozat. A helyszín itt is egy „poros” kisváros, Bluebell, ahol több minden történik, mint New Yorkban valaha is. Ide csöppen be Zoe Hart frissen diplomázott orvos.

Zoe Hart, az apja nyomdokaiba szeretne lépni, és szívsebészeti karrierről álmodik, ezért a főiskola végén megpályáz egy sebészeti ösztöndíjat. Mivel a betegeit inkább tekinti megoldandó feladatoknak, mint embereknek, ezért nem neki ítélik oda, és általános orvosnak küldik el.

 

Egy rejtélyes ember, Harley Wilkes, még a diplomaosztóján maga mellé invitálja Zoet dolgozni, az alabamai Bluebell-be, de a sebészi ambiciókkal teli doktornő, akkor még elutasítja. Mikor lőttek az ösztöndíjának nincs más választása, mint Bluebell, így összepakolva New York-i életét, és elindul a poros kisvárosba.

A busz még csak be sem viszi a városig, csupán a bekötő útig, ahonnan tűsarkúban, hatalmas bőrönddel indul útnak. Geore Tucer áll meg mellette az autójával és ajánlja fel, hogy elviszi, amit a gyanakvó Zoe végül elfogad.

Egy nagyvárosi lánynak igazi érvágásnak bizonyul a kisváros. Kiderül, hogy Dr. Wilkes időközben elhunyt, és a praxis rá eső részét a lányára hagyta, aki nem más, mint a mi főhősünk Zoe. A bonyodalmak hamar a nyakába szakadnak. Szembesül a ténnyel, hogy akit eddig az apjának hitt, nem is az édesapja, és örökölt egy fél praxist.

A rendelőn Dr. Brick Breelanddel osztozik közösen, aki nem örül a konkurencia érkezésének, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy Zoenak nehéz dolga legyen a beilleszkedéssel.

1b61d6fcc18e86ae3fcc82c07c75682f.jpg

 

A doktornő állandó lakhelyet kénytelen keresni. A polgármester birtokán van egy kiadó ház, így bekopogtat hozzá a mi hős Zoenk. Lavon Haynes nyit ajtót, aki nem mellesleg egy profi NFL játékos. Burt Reynolds is érdekes karakternek mondható, hiszen ő a polgármester aligátora, aki a birtokon él „háziállatként” (Különleges polgármesternek, különleges háziállat!)

Nem megszokott, hogy híres focisták lennének a kis poros városok élén, de ez Bluebell, itt minden lehetséges. Zoe beköltözik az egyik kis házba, az új szomszédja mellé, akivel közös generátoron osztoznak.

Wade Kinsella, a rosszfiús pultos srác, az új doktornő szomszédja, aki elég hamar rá is mozdul.  Szőkésbarna haj, szép barna szemek, és ellenállhatatlan mosoly. A srác imád barkácsolni, bármit megjavít, ami a keze ügyébe kerül, mellesleg pedig egy zenekarban gitározik. A helyi kocsma a Rammer Jammer pultosa, de egyszer ő is szeretne egy saját helyet. A város szoknyapecére, aki minden szabad lányt elcsábított már.

hart-of-dixie-poster-wallpaper-136715384.jpg

 

Lemon Breeland (igen tényleg citromnak hívják) a helyi „önkéntes” klubbok vezéregyénisége. Olyan, minta egy pár évszázaddal korábbról csöppent volna bele a történetbe, pont úgy mint a Dívák csapata. Mindent ő szervez a városban, és az egyszer biztos, hogy Bluebell szeret ünnepelni.

Furcsa, hogy gyakran szólítják a karakterek egymást a teljes nevükön, még akkor is, ha szoros viszony van kettőjük között. Szerelem, szenvedély, jó sok probléma. Vajon Zoe Hart megállja a helyét mint kisvárosi orvos? Vajon rátalál a szerelem?

Wade-et, vagy George-ot választja-e a mi hős doktornőnk? Ha a rajongókat kérdeznék, akkor a szavazás toronymagasan Wade irányába dőlne. Megvallom, én is mellette tenném le a voksom, mind külsőleg, mind emberileg közelebb áll az átlag nézőhöz.

Jeleneg a harmadik évad fut az amerikai CW csatornán, így a magyar érdeklődök felirattal nézhetik meg. A hideg délutánokat megtölti melegséggel. A tizes skálán hetest érdemel.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr355902066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.04.06. 10:48:18

a kezdés tiszta miért éppen alaszka felütés, amúgy ha egy sorozat a gilmore girlsre emlékeztet rossz nem lehet, egy próbát minden esetr megér
süti beállítások módosítása