HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Digi Sport vs. Sport TV

kingslayer   2014.03.19. 19:00

Megmérkőzik a legjobb és a legrégebbi magyar sportcsatorna.

Magyarország kedvenc sportcsatornája a megkopott fényű Sport TV, a legjobb viszont a Digi Sport, amely naponta kapja a gyűlölködő üzeneteket az emberektől. Nem, nem kevertem össze semmit, ez Magyarország, itt minden lehetséges.

A Sport TV 2001. április 2-án indult, vagyis már tizenhárom éve lát el minket, sportfüggőket „anyaggal”. Igen ám, de 2009. július 23-án kapott egy erőteljes riválist a Digi Sport képében, amely az elmúlt években lehagyta ellenfelét. Megpróbálom összefoglalni, hogyan történt ez.

11442_537x350.jpg

A Sport TV három csatornával rendelkezik (Sport1, Sport1, SportM). Előbbi kettővel nincs is baj, de a harmadiknak a létezése Roswell óta a legnagyobb rejtély, hisz csak ismétléseket láthatunk rajta. A Digi Sport két versenyzővel (Digi Sport 1, Digi Sport 2) képviselteti magát a piacon.

Mindkét csatornán a labdarúgás van középpontban, ez a Diginél a Premier Leaguet, a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát, a Serie A egyes összecsapásait, a francia, és a brazil bajnokság pár találkozóját, valamint válogatott mérkőzéseket jelent. A Sport TV-nél a magyar (vagyis a Mennyei Bajnokság), a spanyol, a holland pontvadászat, illetve a Bajnokok Ligája történéseit követhetjük figyelemmel. Ezek alapján egyértelmű, hogy melyik csatornával járnak jobban a futball szerelmesei, ráadásul a többi sportágban is erősebb a Digi. Van még náluk tenisz, kézilabda, jégkorong, vízilabda, kosárlabda, és jó pár saját gyártású műsor. Viszont a Sport Televízión láthatók az NBA, és az NHL küzdelmei, ez plusz pont nekik, de a Digin így is több sportág közvetítései találhatók meg.

Mi a helyzet a riporterekkel? Itt is a Digi jön ki győztesen, mert lehetőséget adtak fiatal kommentátoroknak (Monoki Lehel, Haraszti Ádám), akiknek nem remegett meg a hangjuk, és bizonyítottak. A szakértőket megvizsgálva is ők állnak jobban, külön kiemelném Sallói Istvánt, és Fehér Csabát, akik nem csak, hogy értenek a futballhoz, hanem úgy tudják megfogalmazni mondandójukat, mintha ők is médiamunkások lennének. A Sport TV a szakértőket tekintve nagyon rosszul áll, évek óta ugyanazok az emberek (Zombori „Taktikus” Sándor, Puhl Sándor, Bognár György) osztják az észt, teszik ráadásul úgy, hogy ugyanazokat a kliséket ismételgetik (pl: „ha bemegy, akkor gól”), amelyekből láthatóan a nézőknek is elegük van, hisz naponta figurázzák ki őket az interneten.

lead_original.jpgLássuk a honlapjaikat! Mindkét oldal szép (de azért nem hívnám el randizni egyiket sem), vannak rajtuk sporthírek, videók, információk. De ezt a menetet is a Digi nyeri, mert a videótárukba napi rendszerességgel kerülnek fel műsoraik, és összefoglalók az általuk közvetített meccsekről.

Egy nagyon fontos dologról még nem ejtettem szót. Igen, a pénzről. Mindig a pénz… Nem titok, a Digi sokkal közelebb van a húsos fazékhoz, és ez meg is látszik. Viszont van egy nagy problémájuk: az elérhetőség. Még mindig nagyon kevés szolgáltatónál van Digi Sport, így nem sok emberhez jut el az adásuk, amelynek következtében rengeteg szitkozódó üzenetet kapnak az interneten. Miközben azoknak az embereknek, akik a műsorokat csinálják, semmi közük nincs a szerződéskötésekhez, megállapodásokhoz. Ezáltal a Digi még mindig a rossz kisfiú, míg a Sport TV a jófiú, még akkor is, ha előbbi sokkal színvonalasabb közvetítésekkel, műsorokkal szolgál ki minket.

Összességében a Digit az Egyesült Államokhoz tudnám hasonlítani, amelynek modernizációja sokkal később indult, mint Európáé, de rohamos ütemben fejlődtek, és ma már Európa (Sport TV) előtt járnak. Megyek, bekapcsolom a tévét. Igen, a Digi Sportra. 

Szólj hozzá!

Címkék: kingslayer

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr555869239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása