HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Egy bentlakásos suli is lehet izgalmas

littlecat01   2014.03.17. 09:00

Igazi fejtörőnek mondható az Internátus című spanyol sorozat, amelyben egy hatalmas rejtélyre keresi a megoldást az öt ott tanuló diák. Az épület egykor árvaházként működött, ahol piszkos üzletek és ismeretlen műtétek zajlottak. Emberek tűntek el és haltak meg.

 

 

A Fekete-tó Internátus egy eldugott magániskola, ahova a spanyol elit réteg gyerekei járnak. Ide kerül be az árván maradt Marcos és Paula, akik a szüleiket egy hajóbalesetben vesztették el. A kislány hamar barátokra lel, Marcos azonban egy kicsit nehezebben illeszkedik be. Ezidő alatt Alfonso, a történelemtanár figyelmeztet néhány diákot, hogy hagyják el az iskolát, mert veszélyes lehet. Majd Alfonsonak nyoma vész.

Iván, Carolina, Viki, Roque és Cayetano az eltűnt tanár keresésére indul. Találnak egy titkos padlásszobát, és innentől kezdetét veszi a horrorfilmbe illő keresés. Az iskola alatt titkos katakomba húzódik, ahol több titkos ajtó található. Itt rábukkannak a fiatalok az egykori árvaházból eltűnt öt fiú és a megölt történelemtanár holttestére, ráadásul az átjárókban egy szörnyeteg lakik. Innentől kezdik el a fiatalok felgönygyölíteni a rejtélyt. Rövid időn belül kiderül, hogy minden összefügg mindennel és mindenki kapcsolatban áll mindenkivel.

Marcosnak hamar fel kellett nőnie és maga mögött hagynia a tinédzser éveit. A szüleik rejtélyes halála után, neki kell vigyáznia a húgára, a mindössze öt éves Paulára. Mikor becsöppen a nyomozásba, rá kell jönnie, hogy több köze van a rejtélyhez, mint azt valaha is gondolta volna.

Iván múltjában is van egy hatalmas titok. Az apja pénzért vásárolta, és gyerekként elég sokat bántalmazta. Az internátusban, utálatos, és gonosz arcát mutatja, pedig csupán egy kis szeretre van szüksége.

Caroline egy színésznő lánya, és nagyon kíváncsi. Ő az, aki leginkább erőlteti ezt a nyomozást. Mikor először találkozik Marcossal, rögtön megtetszik neki, annak ellenére, hogy éppen Ivánnal jár. Cserfes, bár egy kicsit lassú gondokozású lány.

Viki ösztöndíjjal került a gazdag csemeték közé. A szülei zöldségárusok, ami miatt társai elég sokszor cukkolják. Nagyon okos lány, a technikai problémákat mindig ő oldja meg. Titokban szerelmes Ivánba, de sosem vallaná be neki, mert tekintettel van legjobb barátnője érzéseire.

Roque és Cayetano a csapat mókamesterei. Mindig mindenből viccet csinálnak, és szeretnek titokban kilógni az erdőbe cigizni és sörözni. Egyikük sem a tanulmányi eredményével emelkedik ki a többi tanuló közül.

Paula, és Evelyn a két kislány, akik az első pillanattól kezdve nagyon jó barátnők lettek. Mindig valami rosszaságon törik a fejüket, persze sokszor csak jót akarnak vele. Két igazán vidám kislány, akik mindig kimondják azt, ami éppen eszükbe jut. Remekül mutatja a karakterük, mennyi mindent szívnak fel a kislányok a környezetükből, mikor mindenféle képtelen dolog után kérdezősködnek, mint például a szilikon cicik, vagy a reinkarnáció.

Héctor De la Vega az iskola alapítója és igazgatója, valamit ő lesz Marcos és Paula törvényes gyámja is. Mint mindenki más, ő is rejteget valamit titkot. Nagyon szereti a gyerekeket és imádja a munkáját.

Maria az elmegyógyintézetből szökött, az iskolába ahol takarítónak áll. Később kiderül azért, hogy itt végre megtalálja Ivánt a fiát, akit 13 évesen hozott a világra, és akit elvettek tőle.

Jacinta, az iskola nevelőnője, aki már akkor itt dolgozott mikor még a suli helyett árvaház volt. Szigorú külsőt mutat a gyerekek felé, de ha az ember megismeri, kiderül, hogy arany szíve van.

Az iskolai személyzet minden egyes tagjának van valami titkolnivalója, és az egész sorozatot végigkövetve mindenre fény derül. Izgalom, dráma, szerelem, akció, gyilkosságok. Tipikusan az a fajta sorozat, amit csak akkor tudsz abbahagyni ha már rádsötétedett közben.

Nem is gondoltam volna, de a spanyol sorozatok nagyon jól megírt és eljátszott sorozatok, minden egyes résszel csak jobban odaszögezi a nézőt a tv elé. Az Internátus nálam tízből nyolc és felet érdemel. 

Szólj hozzá!

Címkék: film littlecat01

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr425864476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása