HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Hit, remény, szeretet

littlecat01   2014.03.07. 10:00

Hit, remény, szeretet

A hat Oscar-díjra jelölt Nebraska című film már az első képkockájában nagy meglepetést okoz a nézőnek, ugyanis fekete-fehérben játszódik a történet. A mai modern filmgyártás korában merész vállalkozásnak tűnik a fekete fehér film, de ha türelmesen végignézzük, kellemes bájt kölcsönöz az alkotásnak.

A történet helyszíne Bilings, itt él az öreg Woody Grant a feleségével. Egy napon a férfi kap egy itthon is elég gyakori marketing levelet, mely szerint nyerhet egymillió dollárt, ha előfizet xy magazinra, persze amennyiben az ő számát sorsolják ki. Az idős férfi teljesen elhiszi, amit a levél állít, ezért gyalog indul el a nebraskai Lincolnba.

Miután a rendőrök nem egyszer szállítják haza a férfit, végül a fia David, úgy dönt enged apja hóbortjának és elviszi Lincolnba. Apa és fia autóval indulnak útnak. Több kisebb megállóval az első estére egy motelbe érnek. Míg David alszik, apja elmegy és leissza magát, majd a hotelba visszaérve elesik és betöri a fejét. 

Woody kórházba kerül egy rövid időre, ezalatt a fia próbálja vele megértetni, hogy a levél nem igazi, és nem vár rá egymillió dollár Nebraskában, de a férfi csökönyös és hajthatalan. A kisebb pihenő után folytatják látszólag értelmetlen útjukat.

Útközben meglátogatják a Grant családot, és azt a várost ahol Woody felnőtt. Rengeteg emlék és rengeteg ismerős arc köszön vissza a városkában. Kiderül, hogy a pénzproblémákkal küzdő férfinak a családja és a régi barátai is sok pénzt adtak egykor kölcsön. Természetesen mikor megsejtik, hogy a férfiből milliomos lehet, rögtön mindenki benyújtja a számlát. 

 

Woody megint rosszul lesz és ismét kórházba kerül. David még mindig nem érti, miért ragaszkodik apja ennyire a nyereményhez, és erősködik, hogy térjenek inkább haza. Persze az idős ember hajthatatlan.

Végül a fiú beadja a derekát, és elviszi apját Lincolnba, ahol kiderül, hogy nem az ő számát sorsolták ki, de azért kap egy ajándék sapkát. Ha eddig senki nem érzett volna semmit, ennél a jelenetnél biztos, hogy zokogni fog. Amikor a férfi megtudja, hogy amihez ennyire csökönyösen ragaszkodott, mégsem létezik, és a fiának igaza van, hirtelen nagyon butának érzi magát. Már el is tervezte, hogy egy teherautót és egy kompresszort vesz a pénzből.

Davidnak is összefacsarodik a szíve, és a hazaúton, először megállnak egy autókereskedésben eladja régi autóját, és vesz egy kisteherautót, amit az apja nevére írat, majd egy barkácsboltban vesz egy kompresszort. Végül, egy kihaltabb útszakaszon hagyja apját vezetni. 

 

A családi szeretet és az összetartás iskolapéldáját fogalmazza meg a film. Nincs is igazán szükség színekre, hiszen inkább érzelmeket szeretne sugározni,  mondanivalója feketén-fehéren érthető, és a legbelsőbb énünket szólítja meg.

Remek színészgárda lett összeválogatva a filmhez, mindenkire tökéletesen passzol az általa megfromált karakter. Ugyan egy régi film bőrébe szerették volna a történetet belebújtatni, azt gondolom, bármelyik században lenne aktualitása. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr135839615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása