HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Pesten Hallottam, avagy mi is ennek a lényege

Warholstein   2014.03.06. 10:00

Van ez a Pesten Hallottam csoport Facebookon. Lassan 85.000 főt számlál. Már nem is emlékszem mikor duzzadt ez az egész egy nagy hatalmas masszává, sőt még azt sem tudom eldönteni, hogy szeretem-e vagy sem (jó, de akkor minek prédikálok itt, ugye). Akinek nem ismerős, hogy mi ez a dolog, azoknak dióhéjban: egy zárt csoport, amihez bárki csatlakozhat, akinek van Facebook profilja, lehet posztolgatni saját, vicces történeteket, tapasztalatokat vagy képeket a mindennapjainkból. Egy történet (értsd írott forma) fél óra alatt el kell érje az 50 like-ot, egy kép a 100-at. Az ötlet fantasztikus, hiszen magyarok vagyunk; itt élünk, a főváros szívében minden nap történik velünk valami izgalmas. Nincs ember, akivel ne történt volna valami említésre méltó a
mindennapi BKV-zás során. És most ebbe a gyönyörű idillbe belevágom a fejszét.

 Úgy gondolja pár tróger (esküszöm ide nem ezt akartam írni), hogy a rohadtul nem vicces képeiket ide kell posztolni, mert iszonyat humorosak vagyunk. Más azt gondolja elengedhetetlennek, hogy szexuális életéből információ morzsákat osszon meg velünk. MODERÁLVA. Végül törölve lesz a poszt, de az agyamban olyan maradandó károsodásokat okoz, amiket soha nem fogok elfelejteni. Erre rákontráz, az a gyönyörű Mark Zuckerberg találmány, hogy komment. 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokkal jobban értékelem ezeket a kommenteket. Ez az, amiben a magyar igen jó. Szétgyalázni, azt a pár hülyegyereket, akik posztolják a baromságaikat. Verseny indult, hogy ki tud viccesebbet posztolni, a like-ok száma úgyis megmutatja, ki vitte a posztot. Feltűnik Magdi anyus, de akkor már Vili bácsi sem maradhat ki, Spongyabob és barátai is szeretnek élcelődni, Morgan Freeman mindig mindent lát, Kiszel Tünde naptárt árul, a Mónika show „főhősei” is reneszánszukat élik, de egy fotó egy darab kekszről is likehullámot idézhet elő. Képzelem, hogy van pár ember, akik ebben élik ki magukat, „mémet gyártok”, semmi offenzív, sírva röhögök, minden elismerésem. Harc indul a legjobb és legújabb mémekért, mint anno kinek van jobb telefonja.


Azóta sok minden változott. Az adminok gondolták, hogy ez nem lesz jó, ha így folytatódik és szigorú, de korrekt szabályokat fektettek le. Nincs már sértegetés, nem csak Pesten hallott dolgokat lehet posztolni. Persze, meg lehet találni a kibúvókat, de nem érdemes.


Hogy hogyan válogatom, hogy mit olvasok el? Roppant egyszerű: a like-ok számából. Megvan az a luxusom, hogy ha már 1000 fölött jár a mutató, akkor garantáltan egy olyan sztorit fogok elolvasni, ami mimimum megmosolyogtat. De általában sírva fetrengek. A másik mutatóm: a kommentek száma. Ha egy posztra érkezik 20 like, de a kommentek már 100 fölött járnak, garantált a sírva röhögés. És mindig van feljebb és feljebb.

Az adminoknak stílusosan jár a keksz, mert nem felejtenek el megemlékezni történelmi eseményekről, ünnepekről vagy legutóbb Gyarmati Fanniról. Hoznak egy érdekes sztorit, és valószínűleg ez az az oldal, ahol majd az emberek többsége ráeszmél, hogy ja, egy ilyen is volt.


Nehéz kérdés, hogy most jó-e ez a csoport vagy sem. Amióta lefektettek pár aranyszabályt, hogy mondjam: kultúráltabb lett. Már senki nem akarja a „120.000 forintját a lencsefőzelék felett” kiposztolni. Legalábbis remélem. És ahogy az adminok mondták: olyan lesz ez a csoport, amilyenné mi formáljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: blogger vélemény admin kritika komment meme oltás első poszt keksz Facebook Hulk Magdi anyus Pesten Hallottam Vili bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr275845720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása