HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Az éltető pletyka?

littlecat01   2014.02.04. 10:00

Ki ne szeretne egy olyan sorozatot nézni, amiben a szereplőknek annyi pénzük van, hogy nem tudják mire költeni, és az életük fő mozgatórugója Pletykacica. A new yorki Upper East Side-on nem létezik igaz barátság, hiszen mindenki csak az alkalomra vár, mikor áshat a másiknak gödröt, amibe aztán gyakran maga esik bele.

Nem egy mai sorozatról beszélünk, ami frissen jött ki a vágószobából, de határozottan olyan, amit ennyi idő távlatából is látni kell. Egyrészt humoros, másrészt pedig lehet belőle tanulni, és a karakterek sokszínűsége miatt mindenki tud valakivel azonosulni. Nincs olyan, aki ne gondolt volna már bele, milyen lenne az élete a felső tízezer köreiben. Elárulom: nehéz! Ha nem hiszel nekem, akkor ajánlom figyelmedbe A pletykafészek sorozatot.

 

Már a címe is sokatmondó, hát még ha meg is nézed! Ármány, intrika, kétszínűség, szerelem, szex, boldog befejezés nélkül? Ne szaladjunk ennyire előre. Történetünk helyszíne New York, és annak is a piszkosul gazdag része, az Upper East Side. Ez az a hely, ahol minden gyerek arany kanállal a szájában születik, és a gimnáziumi tandíjuk annyi egy félévre, mint itthon egy családi ház ára.

A sorozat legizgalmasabb szereplője soha nem kerül a képernyőre, ő „Gossip Girl”, vagy ahogy magyarra fordították: Pletykacica, akinek a weboldalán jelennek meg a szaftos kis „tippek”, ezekkel keltve gyakran hatalmas botrányt.

Adott egy magániskola, külön épülettel fiúknak és lányoknak. Mint minden iskolában itt is megvan a kialakult hierarchia, illetve mindenféle embertípus megtalálható, pont úgy mint egy állami iskolában.

 

Itt van mindjárt Blair, a királynő, aki úgy ugráltatja iskolatársait, hogy azt még II. Erzsébet is megirigyelhetné.

Serena a tipikus partyőrült csaj, akinek minden srác a lába előtt hever. Az ő karaktere az egyik fő vonala a sorozatnak, az évadok alatt sok arcát ismerhetjük meg.

Aztán jönnek a srácok, mert azokból sincsen ám hiány! Dan, a magányos srác, aki az igazi szürke kisegeret alakítja kezdetben, majd románcba keveredik Serenával, és pikk-pakk megjegyzik ám a nevét.

A magányos srác húga kicsi Jenny, aki enyhe feltűnési viszketegséggel küszködik és fel akarja kelteni a mi szigorú királynőnk figyelmét, hogy mihamarabb bekerülhessen az udvartartásba, nem sok sikerrel.

Chuck, a perverz, a gonosz, az ármánykodó… és még sorolhatnám ide a jelzőket, leginkább azt mondanám ő a „Bad Guy”. Az a kérdés, hogy a gonosz külső mögött érző szív lakozik-e ?

Persze a szőke herceg ebből a sorozatból sem hiányozhat. Nate egy politikus vérvonal legifjabb tagja, ő az igazi macsó. Se nem jó tanuló, se nem túl okos, és a sportteljesítményével sem villoghat nagyon. A sármjával hódítja meg a női szíveket.

Fő kavarónk Georgina. Talán az ő karaktere a leginkább kétszínű, apuci pénzével a háta mögött használja a világot és a „barátait” játszótérnek.

Így áll össze az alapcsapat. A sorozat alapja a pletyka és a rosszindulat. Szerelmek szövődnek és bomlanak fel, a második évad vége felé már mindenki kavart kb mindenkivel, ezt kár is fejben tartani. Remekül mutatja be az elkényeztetett, unatkozó kölykök mindennapjait, milliókkal a háttérben, a gimnáziumtól a nagybetűs életig. Pletykacica örök, és tönkretehetetlen, hiszen egy ilyen világban minidig van miről írni.

Magyarul három évadot lehet megnézni, de hála az online portáloknak mind a hat évad elérhető. Némi kitartással végig lehet nézni magyar felirattal, különben is a harmadik évad végére, addig jutsz majd, hogy akkor is megnéznéd, ha kínaiul lenne, japán felirattal, mert annyira a székhez fog ragasztani.

Tipikusan olyan sorozat amit, kiírsz dvd-re és jó helye lesz a polcodon, és bármikor elő tudod venni, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz. Egy tízes skálán megüti a nyolcast az én véleményem szerint.


Szólj hozzá!

Címkék: filmajánló littlecat01

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr725794299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása