HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Egy valóságos rémálom

littlecat01   2014.01.07. 10:00

Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék

 

Izgalom kaland és mágikus, megmagyarázhatatlan dolgok jellemzik a szerző első könyvét. Igazán lebilincselő írás, szó szerint, ugyanis a könyvet nem lehet letenni, míg ki nem, olvasod. Nagyszerű karakterek, gyönyörű helyszínekbe bújtatott krimi, egy kis földön túlival vegyítve.

A könyv elsőre elolvasva nehéz olvasmánynak bizonyult, ám ha bizonyos részeket újraolvas az ember, akkor szépen lassan kap egy átható képet a könyv világáról. Az író remekül ábrázolja a fantáziavilágot, az olvasó teljesen bele tudja magát élni ebbe.

A történet elég nehézkesen indul be. Az első két fejezetben megismerhetjük főhőseink születési körülményeit és szüleik halálát is. Már itt elkezdődnek a furcsa jelenségek, mint például a hatalmas vihar, amely az egész regény során valami természetfelettit ábrázol. Két főhősünk Lenka és Laura. Lenka Zágrábban él „apjával” és a nevelőnőjével, Dadával. Laura pedig a papájával él Szicíliában.

Laura és apja Francesco békés családi szeretetben élnek Szicíliában, míg Lenka és Dada között szoros ugyan a kapcsolat, de Lenka és az apja között a viszony borzalmas. A Zágrábi családban valami sötét titok van mélyen elásva.

A lányokkal a furcsa dolgok a tizennegyedik születésnapjukon kezdődnek el. Mindkét lánynál megjelenik egy nő, aki ajándékot hoz a lányoknak egy hajtű formájában, aminek később a történet szempontjából kulcsfontosságú jelentősége lesz.

Ezután mindkét lányra jönnek rá időnként „rohamok”. Mikor Lenka bajba kerül Laura egyszer csak ott terem nála és néhol csak szemlélőként vesz, részt a jelenetben néhol pedig segít Lenkán. A történet a könyv egyharmadánál válik, igazán izgalmassá mikor már fény derül a Lenka apja körül lengő titokra.

Amikor Lenka az iskolában lesz, rosszul kihívják hozzá a mentőt és beviszik a kórházba. Itt lép be egy újabb kulcsfontosságú szereplő Jana kisasszony Lenka iskolájának igazgatóhelyettese. Miután beszélt Lenka kezelő orvosával és az elmondta neki, hogy a kislányt valamilyen otthoni sokk borította így ki, elindul, hogy felfedje a család ügyeit, és megmentse Lenkát.

Laurát egy víziójában meglátogatja anyja, aki arra kéri, segítsen a kislánynak. Laura egyelőre nem érti, mit kell tennie, de anyja megnyugtatja, hogy amikor eljön, az ideje tudni fogja, mit kell tennie.

Az olvasó eddigre már teljesen belemerül a könyvbe és innentől kezdve izgalom izgalmat követ. A könyv mostanra ér el a krimi részhez és innentől kezdve sok a gyilkosság és a nyomozás és még annál is több a megmagyarázhatatlan esemény.

Már nem csak Lenkát és Laurát gyötrik víziók hanem Francescót, a rendőröket és Don Marcot is. Idő közben történetünk három szereplője veszti életét és elkezdődik a végkifejlet.

Lenka és Laura rájön a köztük lévő kapocsra. A bűnösök megfizetnek tetteikért, azonban Lenkának nem sokan hisznek így ő nem a legszerencsésebb helyzetben van.

Az író a történet végét nyitva hagyja ezzel sugallva, hogy lesz a könyvnek folytatása. A regény kicsit lassan indul be, ám ha elég kitartó vagy, és kiolvasod, a könyvet akkor egy nagyon tömény élményt kapsz. Egy cseppet nehéz megemészteni, viszont ha túljutsz a nehézségeken, akkor tanulságos műnek bizonyult a könyv.

A szerző stílusa fiatalos és igazán kellemes. Remek szórakozási lehetőséget nyújt és kikapcsolódást, hogy kicsit elrugaszkodj a valóságtól. Olvasás közben többször rémültem meg, hiszen teljesen át tudtam adni magam az eseményeknek. Szóval én ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretik a valóságtól eltérő dolgokat, vagy csupán egy igazán izgalmas krimit olvasnának el. 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr635742596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása