HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Őőőt keresem

ennaa   2014.01.03. 19:50

Vagy mégsem, szimpla hobbiból, meg amúgy is jól néz ki

Azok a fránya ismerkedési szokások többet gondolnak magukról, mint azt valójában kellene. Legalábbis a mutatók/reakciók/tapasztalok/megúgyminden erre utal.

És még arra is, hogy eszeveszettül nehéz. Manapság az ismerkedés bonyolultabb művelet, mint egy matematikai képlet. Pedig csak – jobb esetben, de határ a csillagos ég – ketten kellenek hozzá.

Na de akkor mégis…?

Tehát a szokások. Piros betűs nagy szó, de én mégis kisbetűvel írtam le. Mert így jobban néz ki. Meg amúgy is kering a levegőben, villanásszerűen alakul, és börtönbe zár. A szokások börtönébe. Jogerősen.

De még mennyire. Használom ezeket a cukormázas töltelékszavakat, de pontosan tudom, hogy mögötte mennyire kétségbeejtő is a helyzet. Hosszas gondolkodás után sem tudok megnevezni legalább egy olyan felületet, helyet, fórumot, bármit, ahol könnyedén lehetne ismerkedni. Nehézkesen viszont annál inkább. A szituáció biztosan sokaknak ismerős: buliban, tömeg(nyomor), összezárva, leheletnyi helyen, az éjszaka folyamán. Majd ez a helyecske az alkohol hatására még jobban összezsugorodik. Az arányok pedig megfordulnak.

Egy pillanatnyi lélegzetvétel

Hoppá, milyen költői voltam. Magaslatokba emeltem azt a szimpla kis vonzalmat – más szóval esti vigadalmat –, amely képes végeláthatatlanul behálózni az áldozatait. Még a XXI. századot is, pedig az olyannyira hevesen tiltakozott ellene, hogy sztárgyárakat hozott létre, amelyekben a lila ködös celebek rózsaszín felhőkön ugrálnak. És ezeket tonnaszámra termelik, méghozzá a hétvégi főműsoridőben. Ráadásul horribilis költségvetéssel.

Térjünk vissza az ominózus szituációhoz. Iksz meg Ipszilon fürkészi egymás tekintetét, majd hoppáügyesen, de határozottan telefonszámot cserélnek. Bocs, de igazából ez a kérdés hangzik el: mi a teljes neved Facebook-on? A kötelező bejelölés után – a legtöbb esetben ezt kémia is kíséri – elválnak az útjaik. Jóllehet a srác/csaj jól nézett ki, talán még esze is volt, de a pillanatnyi  romantika mégis elillant. Majd jött a következő, az őt követő, stb. Persze illuminált állapotban az is elhihető, hogy vannak még normális emberek. Közhelyszótár elő, és próbáljuk definiálni a „normális” kifejezést. Vagyis: egyénenként változik, az erkölcs szelektálja… – na ugye, hogy mindjárt más.

Írhatnék olyan patetikus hangvételű szavakat, mint a figyelem, a törődés, a kölcsönös (!) szimpátia, de rövid időn belül kiderülne, hogy ez egyszerűen időpocsékolás. Köztudott, hogy az ellentétek vonzzák egymást, meg az idő sosem áll meg, hétfőt a kedd követi, a keresést pedig majd felváltja valami egészen más.

És nem éjjel. De azért az ébresztőórára is szükség lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: éjszaka party ismerkedés vonzalom XXI.század

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr125729226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása