HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

A világvégét is túl lehet élni

littlecat01   2014.03.28. 19:00

A világvégét is túl lehet élni

Az iskolai évek alatt valamikor mindenki tanult a Bibliáról, és a bibliai történetekről. Noé bárkáját mindenki ismeri, és az előzményekkel kapcsolatban is mindenki képben van.

 

 

A sztorink ezen a történeten alapul, csak itt a bárkán nem állatok, hanem emberek utaznak és nem Istennek köszönhető a katasztrófa. A Bárka című sorozat a világvége után játszódik, amit összesen 43-an éltek túl a bárkán.

A Sarkcsillag oktatóhajóra a tanulok ösztöndíjjal kerültek fel kivételes teljesítményük alapján. A hajó Valencia kikötőjéből indul útnak egy két hónapos tanulmányi útra, azonban egy hatalmas viharba kerülnek. A titokzatos Hulia, aki kutatóként érkezett a hajóra, fegyverrel fenyegeti meg a kapitányt, és kormányoztatja a hajót egy megadott pontra, ahol a hajó túléli a vihart.

Miután a tenger elcsendesedett, megpróbálkoznak kapcsolatba lépni a szárazfölddel, hiába. Hulia doktornő még utoljára tudott beszélni a férjével aki szintén a titkos kutatáson dolgozott, azután teljesen megszakadt a kapcsolat, és beigazolódni látszott a legrosszabb. A kutatás elbukott, a föld 99%-a eltűnt, a Sarkcsillagot mindenhol víz veszi körül.

Ricardo Montero kapitányt, is lesújtja a hír, miszerint a világvége kellős közepén hajókáznak, de a reménybe kapaszkodva, az 1% föld felkutatásában látja a megoldást. Számtalan nehézséggel találják szemben magukat az út során, rengeteg hihetetlen dologgal találkoznak, amelyek leginkább az első osztályú katasztrófafilmekbe illenének bele. (Kellően ötvözik a katasztrófa filmeket, a horror filmeket, és a bibliai utalásokat.)

pack_png_el_barco_by_olivia__photography-d4oausq.jpg

A legénység is igen színes egyéniségekből áll. Ricardo Montero kapitány öreg tengeri medvének számít, lassan húsz éve irányítja a Sarkcsillagot. Elsőtisztje, és egyben legjobb barátja De la Cuadra, aki a munkában egy igazi kemény férfi, de azon kívül egy kedves ember és remek barát.

A hajó szakácsnője Salomé, aki bármiből ehetőt főz. Ez kapóra jön a világvége után, amikor a halon és a sós kekszen kívül nem sok minden áll rendelkezésre, ő mégis képes igazi lakomákat varázsolni.

Buborék, Salomé öccse, aki egy balesetben szenvedett agysérülést, látszólag fogyatékos, de hatalmas IQ-val rendelkezik, és sokkal okosabb bárkinél a hajón. Nem emlékszik a balesete előtti életére, de nem is bánja, mert őt így szeretik.

Ulises, De la Cuadra fia, aki potyautasként száll fel a hajóra, azért, hogy az apját megismerje. Az út során nagyon nagy segítsége lesz a hajó legénységének.

El-Barco-temporada-3.jpg

 

Julia, és Gamboa a titkos projektnek köszönhetik, hogy a hajóra kerültek. Gamboa a túlélési oktató, de ha kell ölni is képes, a túlélésért, míg Julia szerepe homályos, mint ahogyan az is, hogy mi is ez a projekt.

A diákseregben is vannak érdekes emberek. Ramiro a sánta, Palomares a pap, Piti a szoknyapecér, Vilma a terhes lány és Estella az örök magányos, azonban ezt a csapatot a katasztrófa egy nagy családdá kovácsolja össze, és együtt egy személyben reménykednek a túlélésben.

Ainhoa a kapitány nagyobbik lánya, aki szintén diákként érkezett a hajóra, Valeria pedig a kisebbik lány. Édesanyjuk két hónappal a kihajózás előtt halt meg, így apjukkal tartanak a nagy utazásra, szerencséjükre.

Ugyan csapásokkal kísért útjukat, de mégis megtalálják a boldogságot, a szerelmet, és az apró örömöket, amelyekkel kibírható lesz még a világvége is. Kellemes fantáziavilággal rendelkezik a sorozat, imádom a katasztrófafilmeket, ezt pedig három évadon keresztül nézhetem. Az agyat rendesen használni kell, mire megfejtheted a rejtélyeket, de remekül mutatja be, hogyan viselkedik az ember katasztrófahelyzetben, és hogy mi mindent képes ilyenkor megtenni. A tízes skálán lazán megüti a kilencest, én archiváltam. Többször megnézendő! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr765881517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása