HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Az Alkonyat után szabadon

littlecat01   2014.03.25. 19:00

Idén már az ötödik évad hozza a többmilliós nézettséget, a Vámpírnaplók című sorozat sikere töretlen. A vámpírok szerelemmel teli élete a szemfülesebb nézőt Edward és Bella kapcsolatára emlékeztetheti.

 

 

Kedves kisváros Mystic Falls, ahol semmi különös nem történik, amolyan poros, álmos hely. Egy napon megérkezik ide a sármos Stefan Salvatore és elkezdődnek a bonyodalmak. A mosdóból kijövet összetalálkozik Elena Gilberttel, és ez szerelem első látásra (megjegyzem ez totál Alkonyat koppintás, arról nem is beszélve, hogy Stefan tiszta Edward). Elkezdenek randizgatni, de ekkor megjelenik az ördögi bátyó, Damon Salvatore, és egyik pillanatról a másikra rengeteg rossz dolog történik.

Így indult 2009-ben a sorozat. Mára már minden gimnazista szereplő továbbtanult az egyetemen,  a szerelmek jöttek és mentek. Megismerhettünk az évadok során egy csomó újfajta természetfeletti lényt, és útjára engedtük az ősi vámpírokat, akik meg sem álltak New Orleans városáig, és most önálló az önálló sorozatukban kerülnek bajba.

Az ötödik évad helyszíne a Whitmore Főiskola, ide iratkozott be a két jó barátnő, Elena Gilbert és Caroline Forbes, (mindketten vámpírok), legjobb barátnőjük, Bonnie Benett szellemként van a lányok mellett.

Elena nehezen viselte, hogy vámpírrá vált, de megbírkózott vele. Kedves és roppantul életvidám lány, aki bármit megtenne a barátaiért és az öccséért, aki visszatért a halálból. Elvesztette minden élő rokonát, már csak Jeremy a kisöccse van neki, és a Salvatore tesók. Jeleneg a „bad guy-al”, Damonnal jár, de továbbra is gyengéd szálak fűzik Stefanhoz is.

Caroline nagy érzelmi válságon megy át. Tyler Lockwood szakított vele, hogy bosszút álljon anyja gyilkosán, Klauson, ezért New Orleansba utazott. Klaus Mikaelson mindig is szerelmes volt a lányba, egy lopott pillanatban beteljesül szerelmük, majd az ősi vámpír visszatért régi otthonába, így Caroline egyedül maradt.

Jeremy Gilbert egyenlőre még a gimnázium hallgatója, azonban Bonnie a barátnője, ezért ő is sokat lóg a főiskolán (persze csak azután, hogy a lányt is visszahozták a halálból, náluk semmi nem lehetetlen). Bonnie így a túlvilág horgonyaként tér vissza, ami annyit jelent, hogy félig szellem, félig ember. Mindenki, aki meghal rajta keresztül megy át a túlvilágra, kb. ő az ajtó a „fénybe”.

Matt Donovan a sorozat ember szereplője, akivel mindig minden természetfeletti kibabrál. Nincs túl sok pénze, ezért dolgozik pultosként a Mystic Grillben, ebből fizeti a sulit is. Egy végletekig kedves és megértő fiú, aki meglepő bátorsággal veszi a természetfeletti „akadályokat”.

Katerine Pirece a negyedik évad végén bevette a gyógyírt és vámpírból emberré változott, ezért most igen keresett lett a főgonosz Silas szemében (aki Stefan hasonmása, és nagyon szeretne meghalni).

Damon Elena kedvéért próbál megváltozni és próbál helyes életet élni, de  múltjának sötét árnya többször köszön vissza, mint kellene. Bár Elena roppantul elnéző, de Damon a saját démonjával folytat kilátástalan harcot.

A főiskolán szembesül a társaság egy újabb, nagy volumenű gonosszal, az Augustin vámpírokkal. Titokban régóta fejlesztik a szérumot és kísérleteznek vámpírokon, eddig eredménytelenül. Dr. Wes az első, akinek sikerül a helyes szérumot előállítani, amit ha egy vámpírba fecskendeznek be, az nem az emberi vért fogja szomjazni, hanem a vámpírvért, ezzel elősegítve a végleges kiírtásukat.

Ezellen az ismeretlen gonosz ellen küzdenek hős barátaink. Ezek mellett persze buliznak, pasiznak, tanulnak, és „be happy”, hiszen félig már szuperhős bandáról beszélek.

 

Ezt az ötödik évadot  már jócskán soknak érzem a sorozatból, főleg hogy az ősi vámpírokat külön sorozatba tették. Aki végigköveti a sorozatot, az ötödik évadban már kezd olyan érzése lenni, hogy erőltetve vannak az új események. Arról ne is beszéljünk, hogy berendelték a hatodik évadot. Nem tudom, erről a sztoriról mit lehet még lehúzni.

A vámpírnaplók könyvek, nagyon izgalmasak, és minden köteten végigvezet egy alapszál. Ezek mellett persze jönnek új ellenségek is, de a fő gond minden részben benne van. Nem sikerült megfelelően átvenni az alap ötletet a könyvből.

Nagy rajongója voltam a sorozatnak. Ha az első három évadot kellene pontoznom, akkor azt mondom tízből kilenc és fél, de ha az összképet nézem, akkor tízből ötnél többet nem tudok rá adni. Mostanra már u-nal-mas!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr735877724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása