HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

8:08 versus Mokka

Warholstein   2014.03.19. 09:00

Berreg az ébresztőóra. Nem tudom eldönteni, hogy a fülemre mért csapás rosszabb, vagy az a tény, hogy megint elaludtam a nyakam és kínkeserves fájdalmakkal jár, ha 5 fokkal jobbra kell fordítanom a fejem. Muszáj lesz, le kell ütnöm a telefonom, ha nem akarok magamnak még egy tartós halláskárosodást is. Siker. Félájultan masszírozom a tarkóm, alig kibújva az ágyból. Automatikusan felteszem a kávét, a hűtő előtt meditálok egy sort, majd unottan csapom be, ezt még eljátszom párszor, mire eldöntöm, hogy mit akarok enni, a kávé már lefőtt, a háttérben zajnak szól a tévében a reggeli műsor.

nn13tes4.jpg

Na de mire eljutunk addig a pillanatig, hogy kiválasszuk melyik reggeli magazinműsort néznénk, lefő a kávé. Szó szerint. Vegyük az RTL Klub reggeli műsorát a 8:08-at, eltéveszteni sem lehet 8:08 perckor kezdődik. A képernyőn Teszári Nóra és Somogyi Zoltán várja mindazokat, akik úgy érzik fontos, hogy lépést tartsanak a világ változásaival. Szól a beharangozó. Nos, én nagyon is fontosnak tartom, hogy lépést tartsak, de valahogy inkább kullogunk vagy döcögünk azzal a lépéstartással. A műsorvezetők nem túlságosan ismert arcok, mikor először kapcsoltam oda, nem tudtam, hogy milyen műsor megy egyáltalán, hiszen hatalmas a váltás mondjuk egy Csonka Pici – Barabás Évi vagy Szujó Zoltán – Ördög Nóri duó után. Valljuk be Csonka Bandit nem nagyon lehet felülmúlni. Ez az ő asztala volt, elvették tőle, helyettesítették, ha hajzuhataggal nem, de mindenképp figyelemfelkeltő festett, vörös hajkoronával és egy utca embere típusú helyi menő csávóval, akivel bármikor összefuthatunk az utcán, kutya nem venné észre, hogy ő az a „reggeliműsoros” hapsi.
Aztán jön a kedvenc rész, Mautner Zsófia kotyvaszt nekünk valami halálunalmas kaját, 10 perc, ennyi bőven elég is volt; vissza a sallangos interjúkra, amiből előre megírva valószínűleg egy van, az mindenkire jó lesz. Sorozatban tűnnek fel a Barátok közt-ös színészek és „helyi” celebek. Kitöltik a műsort, dobunk pár művigyort, köszönjük, hogy velünk tartottak, a holnapi témánkból ízelítő ez és ez. Köszi, azt majd nézze valaki más.

demcsak.jpg

A konkurens kereskedelmi csatornán, azaz TV2-n a reggel futó műsor neve Mokka, ez már azért dereng a nézőknek, itt nem voltak olyan radikális változások, mint a másik adón. Mostanság Demcsák Zuzsát és Kárász Róbertet láthatjuk az adásban a legtöbbet.Már többet foglalkozik az aktualitásokkal, politikával és a körülöttünk zajló világgal. Miniműsorukban Takács Nóra „Hogyan legyek jó nő?” című epizódokat láthatunk, ami bájos, Nóra hasznos tippekkel lát el minket, habár nem kifejezetten férfiaknak találták ki. Mintha a magazinműsorokat igen… Jobb már itt a műsorfelépítés, sőt a reggeli híreket is hallhatjuk, Vujity Tvrtko is a műsorvezetők között van, aki nem a hajkoronájával, hanem az eszével csábítja a nézőket a képernyő elé. Ismertebb arcokat tettek oda műsort vezetni, és nem lennék meglepve, ha csak emiatt lenne nagyobb a nézettsége a Mokkának.
Nagy tüske viszont a szememben Demcsák Zsuzsa, aki, ha lehet, kihozza a legrosszabbat vendégeiből, legyen a téma aktuálpolitika vagy egy kiesett celeb valamilyen műsorból, amit biztosan nem nézek. Szépnek és okosnak tartja magát, amiből ténylegesen csak az előbbi van meg, ezt úgy hívják, hogy beképzeltség. Irritál is a személye, olyannyira, hogy akkor vagyok hajlandó Mokkát nézni, ha nem ő vezeti. Sajnos ez ritka.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli kritika műsorvezető műsor mokka

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr745867379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása