HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Thor is back

littlecat01   2014.03.09. 19:00

A Thor 2: Sötét világ ismét szíven találta a Marvel rajongókat. A szerelem a kulcs, amely háborúrban, és boldogságban ugyanúgy töretlen. Chris Hemsworth, és Natalie Portman tökéletes románca elevenedik meg.

Thor hősiesen harcol Asgardért és a többi birodalomért, hogy helyre állítsa a békét. Tisztára mint valami szépségkirálynő, ő is a világ békéért küzd, akarom mondani a világok békéjéért. Mindenki örülne ha egy ilyen kaliberű szuperhős védené a világát.

 

Jane Foster, titkon még mindig a szexi szuperhős után ácsingózik, aki azt ígérte visszatér hozzá, ennek már jó pár éve. Most egy anomáliára bukkannak egy elhagyatott gyártelepen, ahol Jane egy másik „világba” lép át. Itt egy hatalmas kő alatt találja meg a „végtelen sötétet”, vagy az aetert, ami képes a kilenc birodalmat sötétségbe borítani.

Mivel az aeter a folyékony gonosz, ezért beszivárog Jane testébe, aki ezután a gyártelepen tér magához, ahol azzal szembesül, hogy öt órára tünt el. Ekkor megjelenik Thor is, aki aggódott a lányért. Egy rendőr megpróbálja letartóztatni Janet, aki a puszta érintésre, a fél telepet kiüti, hála a folyékony gonosznak.

Thor jó pasi révén, rögtön felrepíti Janet Asgardba, hogy ott gyógyítsák meg. Odin nem örül a halandó jövevénynek, és visszaküldené a Földre, de mikor rájön, mi is szállta meg a lányt, mégis segítene neki.

A „gonosz manók” egy ősi faj amik még a világok megalakulása előtt uralkodtak, visszatérnek vezetőjükkel a „leggonoszabb manóval” Malekith-el. A terv az, hogy az aetert megszerezve sötétségbe borítsa mind a kilenc birodalmat.

 Thor és fivére Loki megpróbálják csapdába csalni a saját világában Malekith-et, aminek a végeredményeként, Loki kap egy lándzsát a mellkasába, és az utolsókat rúgja. Mint minden gonosz a halál előtt ő is megteszi a nagy vallomást, miszerint a bátyjának bármikor segítene, majd a szeme lecsukódik.

Természetesen a végső csata helyszíne a Föld (mert itt van mit lerombolni, míg a többi bolygó elég „üres”.) Thor az erejével, Jane pedig az eszével száll szembe gonosz manó Malekithel, és végül a mindent magába szippantó gránát segítségével sikerül messzire teleportálni a gonoszt mégpedig darabokban.

Minden jó, ha jó a vége. Thor visszatér Asgardba, hogy megbeszélje a dolgokat apjával, Jane pedig megint hoppon marad az unalmas Földön. Az egyik záróképben, Thor beszél apjával Odinnal, aki bár burkoltan, de áldását adja a Janenel való kapcsolatára. Mikor a félisten kisétál a csarnokból, Odin, Lokivá alakul. Minő meglepetés az öcsike már-m-ár elpusztíthatatlan.

Jön a lezárás, a stáblista, ami egyébként rajzokkal van illusztrálva, marha ötletes kivitelezésben. A moziteremben ülök 88%-a pattan fel ilyenkor, és rohamos léptekkel indul meg a kijárat felé, de azok akiknek nem ez volt az első Marvel filmjük tudták, hogy még érdemes a székben maradni.

A zárójelentben, Thor barátai viszik el az aetert, egy úgynevezett gyűjtőhöz, hogy vigyázzon rá. Egy ugyanolyan tartájba zárták be, mint a tesseract-ot. A gyűjtő végmondata nyitja meg a folyatás lehetőségét:”Eggyel kevesebb, maradt öt…” Nyitva hagy egy kérdést, amin a Marvel rajongók a Thor 3-ig gondolkozhatnak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr435851235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása