HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) facebook (1) Facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

A sztori kevésbé eredeti - The Originals

littlecat01   2014.03.09. 10:00

A Vámpírnaplók című sorozatból már jól ismert ősi vámpírcsalád külön sorozatot kapott. Az Eredetiek (The Originals) New Orleans városát szállják meg, ahol az uralom a vámpíroké, de a boszorkányok szeretnék ezt megdönteni.

 

Kicsit elavult öltet, hogy a „főgonosz” Mikaelson családot kiszakítsák a Vámpírnaplók sorozatból, ezzel megfosztva a nézőket a két szereplőgárda közötti „izzástól” mind pozitív, mind negatív irányba. Azonban ezúttal sikeresnek bizonyult a leválasztás, hiszen a fanatikus rajongók megszokták a kedvenc ősi családot, és követik is őket egészen New Orleansig, ezzel meghozva a nézettséget a The Originalsnak. Miért is hagyták ott Mystic Fallst?

A Mikaelson család még élő tagjai, Klaus, Rebecca, és Elijah története kap önálló sorozatot, maguk mögött hagyva ezzel Mystic Fallst. A testvérek New Orleans városába látogatnak, amit egykoron a családjuk alapított, és ahonnan apjuk elől kellett elmenekülniük.

Klaus, a hibrid, azzal a szándékkal érkezik a városba, hogy visszaszerzi annak uralmát egykori tanítványától, Marceltől. A fiú hálás a hibridnek, hogy megmentette annak idején az életét, és halhatatlanná tette, de ettől eltekintve, nagyon régen elhagyta New Orleans városát, mégpedig menekülve, ezért nem hajlandó Kalust ismét hatalomra engedni.

Elijah, a mindig udvarias, öltönyt viselő vámpír, bátyját követte a nagy városba. Megrögzött szándéka, hogy újraegyesítse a családot (ami megmaradt belőle) és ezért bármire hajlandó, még arra is, hogy elnézze Klaus vérengzését.

 

 

Rebecca a kissé naív, de annál harciasabb szöszi vámpír, aki Elijah miatt van New Orleansban. Vigyáz a bátyjára, nehogy a másik testvére eltegye láb alól, pontosabban nehogy egy koporsóba száműzze.

Itt van a képbe egyáltalán nem illő Hayley, aki egy vérfarkas lány. Volt egy kellemes éjszakája Klaussal, és most annak végeredményét hordja a szíve alatt. Sajnos rosszkor volt rossz helyen, így a vámpírokkal ragad New Orleansban. Elijah nagyra törő tervei között szerepel, hogy a születendő babát szerető családban neveljék fel.

A központban a vámpírok boszorkányok közötti hatalmi harc áll, de mellette Klaus és Marcel is küzd egymással. Elijah és Hayley pedig az érzelmeivel küzd. Egy be nem fejezett rituálénak köszönhetően Davina a 16 éves boszorkánylány hatalmas energia birtokában van, aminek segítségével figyelni tudja a negyed összes boszorkányát. A lány Marcel jó barátja, így a vámpírok oldalán harcol.

Cami a sorozat emberi karaktere (minden misztikus sorozatba kell egy szegény ember), aki elvesztette öcsét, mikor az megháborodott, és lemészárolt öt embert, utána pedig öngyilkos lett. Ennek a rejtélyét kutatja a lány New Orleansban, de hamar olyan dolgokba botlik, amikbe nem kellene. Aztán itt van még a titokzatos vérfarkas klán, akiket kiüldöztek a városon kívülre. Hayley őket kutatja, úgy véli, itt megtalálhatja régen elveszett családját.

Átkok, harcok, gyilkosságok, kegyetlenség övezi New Orleans légkörét az ősi család megérkezése után. Klaus felvállalja vajon a gyerekét? Elijah és Hayley között romantikus kapcsolat alakul ki? Nyerni fognak a boszorkányok? Klaus újra király lehet?

Jóindulatból egy tizes skálán négyest érdemel, ezt is csak azért, mert szeretem a Vámpírnaplókat. Gyenge sztori, miután levállt a másik sorozatból, kihúnyt benne a tűz.

            

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr565849782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása