HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

The Walking Dead-lexikon

kingslayer   2014.03.06. 20:00

Képregény, sorozat, játék, könyv. Eddig ezekre a platformokra tört be a The Walking Dead. Ajánljuk a cikket fanatikusoknak, a sorozatot nézőknek, és azoknak, akik csak tudni akarják, mi fán terem a The Walking Dead.

Képregény: Robert Kirkman alkotása 2004-ben indult útjára, akkor még valószínűleg nem is sejtette, mit indít útjára. A legújabb szám - ami már a 122 (!) - februárban jelent meg és áprilisig még négy fog érkezni. Az első magyar kötet 2011-ben jelent meg és azóta már a hetedik részt is kiadták. Tudni kell, hogy egy kötetben hat szám van. Jó hír: a napokban jelentették be, hogy a 8. kötet - ami az Ostromállapot címet viseli - május 18-én, a X. Budapesti Nemzetközi Képregény Fesztiválon fog debütálni. Itt és most felszólítanék mindenkit, hogy vegye meg a magyar kiadást is, ne csak az angol verziót töltse le valahonnan, mert a magyar készítők örülnek, ha tudják folytatni a sorozatot a nagyon drága jogdíjak mellett. A képregény egyébként sokkal brutálisabb és véresebb, mint a sorozat, de mivel itt csak képek vannak, ezért bátran ajánljuk mindenkinek. Na, jó, minden 16 év felettinek.

Sorozat: a képregény tévés adaptációját az AMC kábelcsatorna vállalta magára. A sugárzása 2010. október 31-én, Halloweenkor indult az Egyesült Államokban. Azóta minden évadban új nézettségi rekordokat dönt meg, sikere elképesztő. Jelenleg a negyedik évad második felében jár, és már biztos, hogy októberben érkezik az 5. évad. Elnézve népszerűségét, még hosszú éveken át élvezhetjük a zombik gyilkolását. Magyarországon február 10-én debütált a Fox csatornáján, ahol olyan rohamos ütemben adják, hogy az 5. évad részeit már pár nappal az amerikai vetítés után láthatjuk. A képregényhez képest nagyon sok eltérő dolog van, úgy, hogy nyugodtan lehet egyszerre olvasni a képregényt és nézni a sorozatot is. Egyébként már folynak a spinoff (testvérsorozat) előkészületei is, ami jövőre indulhat, ha a csatornának tetszeni fog a végeredmény. Azt pletykálják, hogy ez a széria a járvány korai szakaszában játszódna, amikor még próbálják megfékezni a kórt, de az biztos, hogy a szereplők mások lesznek. 

A játék: nem követi se a sorozat, se a képregény történéseit, viszont találkozhatunk pár ismerős karakterrel. Egy bűnözőt, Lee Everettet kell irányítani, aki egy kislánnyal (Clementine) próbálja túlélni a világvégét. Az első rész 5 epizódból áll: A New Day, Starved for Help, Long Road Ahead, Around Every Corner, No Time Left. A szaklapok 2012 pozitív meglepetésének nevezték a játékot. Tavaly jelen meg a 400 days című tájék, amely egyfajta átvezetés volt az első és a második rész között, amelyben öt új szereplő történetét ismerhettük meg. A második évad szintén öt részből áll, amiből az első kettő (All That Remains, A House Divided) már megjelent, a maradék három (In Harm's Way, Amid The Ruins, No Going Back) a következő hónapokban fog. Készült még egy ezektől független játék, a Survival Instinct, ami a tévésorozathoz kapcsolódik és a Dixon-testvérek (Daryl, Merle) kalandjait követi. Itt Darylt kell irányítanunk, és a cél, hogy eljuttassuk őt Atlantába. 

Könyv: a the Walking Dead-univerzum legunszimpatikusabb karakteréről, a Kormányzóról szól. A történet a járvány kitörésekor kezdődik, vagyis egyfajta előzménytörténet. Három kötetből áll: A kormányzó színre lép, a Woodburybe vezető út és Kormányzó bukása, amely idén jelent meg magyarul. Írói Robert Kirkman és Jay Bonansinga. A könyvekben részletes leírást kapunk az apokaliptikus világról és megtudhatjuk, hogy lett Philip Blakeből a mindenkit eltiporni akaró rettegett Kormányzó.

Mindenkinek jó borzongást kívánunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló játék sorozat könyv képregény the dead walking

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr575846498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása