HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Tessék mondani, önök mit szívtak? Oscar - 2014

xJelena   2014.03.03. 17:00

Nyolcvanhatodik alkalommal adták át tegnap az Oscar-díjakat, egy reklámokkal sűrűn tűzdelt, három és fél órás (!) műsor keretében. Nem volt meglepetés.


Ami viszont biztos, hogy Ellen DeGeneres most vezetett utoljára gálát. Gyenge, közhelyes, rosszul előadott poénok, hülye ruhák jellemezték, ennél még Seth Macfarlane csöcsdala is jobb volt. Ne vicceljünk már...
Magyarországon az HBO-n volt látható az ABC közvetítése, 10 percenkénti reklámmal, ezt úgy képzeljék, hogy hajnali 5-kor még hátra volt öt kategória, persze a legfontosabbak. Ez a szervezés vállalhatatlan volt, jövőre kérem vissza Macfarlanet, vagy akár a Golden Globet óriási sikerrel vezető Amy Poehlert és Tina Feyt.

ellen.jpg

Na, de fussunk gyorsan végig a fontos kategóriákon, azzal nem árulok el sokat, hogy a Gravitáció tarolt minden technikai díjnál. Az Amerikai botrány és a Wall Street farkasa pedig, bukott.

Legjobb film:

American Hustle (Amerikai botrány)
Captain Phillips (Philips kapitány)
Dallas Buyers Club (Mielőtt meghaltam)
Gravity (Gravitáció)
Her (A nő)
Nebraska
Philomena (Philomena – Határtalan szeretet)
12 Years a Slave (12 év rabszolgaság)
The Wolf of Wall Street (Wall Street farkasa)

Kevés annyira kiszámítható eredmény volt, mint ez. A 12 év rabszolgaságot arra írták, hogy Oscart kapjon, hogy hasson a jó öreg amcsi lelkiismeretre. Hiába volt mind a Wall Street farkasában, a Mielőtt meghaltamban, A nőben, vagy akár a Gravitációban milliószor több ötlet, ez is kevés volt, hogy az Oscar-bait 12 év rabszolgaságot lenyomja. Tipikus kockázatmentes, sablonos döntés, évek óta mindig ilyen filmek kapják a legjobb filmet.

Nyert: 12 év rabszolgaság
Nyernie kellett volna: A nő / Wall Street farkasa / Mielőtt meghaltam

 

Legjobb férfi főszereplő:                

Christian Bale (Amerikai botrány)
Bruce Dern (Nebraska)
Leonardo DiCaprio (Wall Street farkasa)
Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság)
Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam)

Még egy egyértelmű győzelem, ezzel egyet is értünk, az évszázad egyik talán legjobb alakítása volt ez, Matthew McConaughey pedig megérdemli a gratulációt karriere újraépítéséért is. 
Leonardot sajnáljuk, de 2005-ben és 2007-ben megérdemeltebb lett volna a díj. 
Adjanak már ennek az embernek egy Oscart!

Nyert: Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam)
Nyernie kellett volna: Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam)

 

Legjobb női főszereplő:

Amy Adams (Amerikai botrány)
Cate Blanchett (Blue Jasmine)
Sandra Bullock (Gravitáció)
Judi Dench (Philomena – Határtalan szeretet)
Meryl Streep (Augusztus Oklahomában)

Ebben a kategóriában mindenki Cate Blanchett győzelmét várta, így is lett. Amy Adamsért kár, de nem nagyon. Haladjunk.

Nyert: Cate Blanchett (Blue Jasmine)
Nyernie kellett volna: Cate Blanchett (Blue Jasmine)

 

Legjobb férfi mellékszereplő:

Barkhad Abdi (Philips kapitánny)
Bradley Cooper (Amerikai botrány)
Jonah Hill (Wall Street farkasa)
Michael Fassbender (12 év rabszolgaság)
Jared Leto (Mielőtt meghaltam)

Érdekes volt ez a kategória, mert azzal, hogy Daniel Brühl - igen méltatlanul - kimaradt a jelöltek közül, Jared Letonak nem volt ellenfele. Nagyon jó, hogy egy AIDS film ennyi díjat megnyert, és örülünk, hogy Leto újra filmez, valljuk be, jobb színész, mint énekes. 

Nyert: Jared Leto (Mielőtt meghaltam)
Nyernie kellett volna: Daniel Brühl (Rush - Hajsza a győzelemért)

 

Legjobb női mellékszereplő: 

Sally Hawkins (Blue Jasmine)
Jennifer Lawrence (Amerikai botrány)
Lupita Nyong’o (12 év rabszolgaság)
Julia Roberts (Augusztus Oklahomában)
June Squibb (Nebraska)

Ha volt olyan kategória, ami elvitathatatlan volt a 12 év rabszolgaságtól, akkor ez volt az. Gratulálunk Lupitának, és reméljük, hogy nem tűnik el a süllyesztőben villámgyorsan, mint több korábban gyorsan Oscart nyerő hölgy. 

Nyert: Lupita Nyong'o (12 év rabszolgaság)
Nyernie kellett volna: Lupita Nyong'o (12 év rabszolgaság)

 

Legjobb rendező:

Alfonso Cuarón (Gravitáció)
Steve McQueen (12 év rabszolgaság)
David O. Russell (Amerikai botrány) 
Martin Scorsese (Wall Street farkasa)
Alexander Payne (Nebraska)

Jó estéje volt Cuarónnak, két díjat is kapott (a másikat a legjobb vágásért, megosztva). Ha volt szobor, amit előre oda lehetett volna adni, akkor ez volt az. Sajnáljuk Scorseset, de Cuarón megérdemelte ezt, nagyon.

Nyert: Alfonso Cuarón (Gravitáció)
Nyernie kellett volna: Alfonso Cuarón (Gravitáció)

 

Örültünk, hogy Spike Jonze megkapta az Oscart a legjobb eredeti forgatókönyvért, tényleg, mindenki nézze meg A nőt, mert zseniális. Viszont a legjobb adaptált forgatókönyv díját nem értjük, hogy miért nem a Wall Street farkasa kapta. Na, ennyi volt a 86. Oscar-gála, augusztus 25-én Emmy, addig nagy díjátadó nem nagyon lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: xjelena oscars2014

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr555841592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása