HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajanlo (1) ajánló (6) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

Nekem nem kell ilyen álom, sajnálom

xJelena   2014.01.01. 15:00

Megpróbálták, de nem ment. Ez kevés lett ahhoz, hogy minősíthető legyen.

A 2009-es álom.net sok szempontból különleges. Ennyi tehetségtelen és rossz színészt más magyar filmekbe három nekifutásra sem tudtak összeszedni. A forgatókönyvírók közt feltűnő Steiner Kristóf neve is nyilvánvalóan garancia a minőségre. Kétségkívül elismerésre méltó az is, hogy az imdb örökranglistáján ez minden idők 75. legrosszabb filmje. El akar vesztegetni másfél órát az életéből? Nézze meg!

 

            A Reginát alakító Labancz Lilla tényleg megtestesíti az ostoba, sétáló Barbiet, valamint a toporzékolós, vinnyogós hisztis rohamok is jól mennek neki. A probléma akkor kezdődik, mikor meg kell szólalni. A párbeszédek pocsékul vannak megírva, a szereplők által használt szleng ódivatú, Regina folyamatos „ómájgád”-ozása szintén nem segít a filmen. Labancz Lilla pedig mindezt vagy vinnyogva, vagy kimeredt érzelemmentes arccal adja elő, fahangon. A szöszi csillámbarbi ősellensége a diákelnök Lívia (Czifra Kinga), aki gonoszkodónak szánt, valójában szánalmas beszólásaival próbál Regina lelkébe tiporni. Tőle már egy minimális színészi teljesítményt látunk, de lehet ez is csak azért van, mert mind egyetértettünk vele mikor fejbe dobta Reginát. A film igazi fénypontja Dávid (Jankóczky Attila), Regi kosárlabda-kapitány pasija, aki egy igazi egoista barom. Persze őt is inkább keménynek szánt beszólásai miatt lehet imádni (pl.: „mit bámulsz pizza pofa?”), de a karakter mindenen túláradó ostobaságát tökéletesen átadja. Említésre méltó még a Regina húgát játszó Marsi Laura, és az az átszellemültség, amivel „lehellokittizi” a szöszit. Az egész álom.net értelme az iskolaigazgató (Reviczky Gábor) szájából hangzik el, vagyis, hogy „ementáli pedig nincsen lyukak nélkül” – eme bölcsességét a szurkoló-, és a kosárlabdacsapat viszonyára mondja.

            A történetvezetés nem tartogat meglepetést, ez az amerikai tinifilm magyar formátuma. Talán egyetlen pozitívumot találtam, azt, hogy az alapötlet jó, vagyis, hogy Magyarország első szurkolócsapatáról csináljanak egy mozit. De sajnálatos módon az egész elment az agyament amcsi giccs irányába, így a film köszönőviszonyban sincs a valósággal. Természetesen szőkeségünk kabrióval jár, magániskolába, egésznap pompomlányruhában, és az is nyilvánvalóan reális, hogy egy névtelenül elküldött e-mail miatt kirúgják. A dúsgazdag édesapa ekkor büntetésképpen elküldi egy még elitebb gimibe, ahol mindenki utálja, majd 70 perc szerencsétlenkedés, remekül megrendezett kocsmai verekedés, pompomrázogatás és fenékmutogatás után elmondhatja, hogy a gonosz „virággimis csajszik” is az öribarijai.

            Ez a film nézhetetlen. Köszönjük a próbálkozást, és felejtsük gyorsan el az egészet, mert ez viccnek is (majdnem) rossz. 

 

imdb: 2,3

newzz.com: 1

Szólj hozzá!

Címkék: kritika film álom.net xjelena

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr955718665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása