HTML

Friss hozzászólások

Címkék

12 (1) 12évrabszolgaság (1) 2014 (1) a (1) admin (1) ajánló (6) ajanlo (1) album (1) álom.net (1) amcsi (1) amerikai botrány (1) apokalipszis (1) április6 (1) avengers (1) bang (1) big (1) birds (1) blogger (1) blood (1) bosszúállók (1) breaking bad (1) bulvár (1) clara bow (2) dead (1) dexter (1) divat (1) együttes (1) éjszaka (1) előzetes (1) első poszt (1) ember (1) enciklopédiája (1) eszköz (1) eurovízió (2) év (1) évforduló (3) Facebook (1) facebook (1) farsang (1) film (16) filmajánló (9) filmajánó (2) fluor (1) forradalom (1) frankenstein (1) golden globe (1) hely (1) herkules (1) himym (1) Hulk (1) idős (1) Inczédy (1) info (1) irony (1) ismerkedés (1) jack (1) játék (5) katasztrófa (2) keksz (1) képregény (1) kingslayer (7) kiscsillag (1) kocka (1) komment (1) könyv (3) Könyvajánló (1) Kossuth (1) kritika (4) kultúra (4) levelek júliának (1) littlecat01 (6) lol (3) lorde (1) Magdi anyus (1) majd (1) meleg (1) meme (1) metró (1) milky way (3) mokka (1) műsor (1) műsorvezető (1) narancsvidék (1) némafilm (2) nemlétező (1) newzz.com (2) new year (1) oltás (1) once (1) oravecz (1) oscar (1) oscars (1) oscars2014 (1) party (1) Pesten Hallottam (1) rabszolgaság (1) rajzfilm (2) regény (1) reggeli (1) remake (1) retrokedd (3) ryan (1) sorozat (11) szavak (1) szex (2) szójáték (1) szupcsimupcsi (1) Tamás (1) társadalomkritika (1) taylor momsen (1) the (2) theory (1) time (1) titanic (3) tolerancia (1) tömeg (1) tömegközlekedés (1) történelem (2) tragédia (1) tróger (1) troll (1) true (1) túlélő (4) tumblr (1) twitter (1) upon (1) választás (1) vélemény (3) vicc (1) videó (1) videoklip (1) Vili bácsi (1) vonzalom (1) walking (1) xjelena (18) XXI.század (1) zene (3) Címkefelhő

EUROVÍZIÓ 2014 1. ELŐDÖNTŐ - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

xJelena   2014.05.06. 21:12

Üdvözlök mindenkit, ma nagyon rendhagyóak leszünk, közvetítünk. Dániában járunk idén, összesen 32 országgal. Kicsit kevés, tudjuk.

Na, de csapjunk is bele.

21:07

Mire ezeket a sorokat leírom már lement az örmények dala.

22:20 

Megkegyelmeztek nekem, lemegy újra az örmény dal, szerintem ez döntős lesz, Aram MP3 már csak a művésznevéért is megérdemelné, hogy tovább menjen a Not Alone

21:09

Jönnek a litvánok, sütizni fogunk (na nyugi, nem füves). A Cake To Bake lényegében arról az emberről szól, aki mindent vág, mindent tud, de sütni nem tud. Szemeimnek picit áj a fehér harisnya a rózsaszín térdzoknival a hegedűs hölgyön, de egy ilyen feelgood-os dalnál még elnézzük. Kedvem támadt sütni.

21: 13

Észtektől Tanját látjuk, eléggé Euphoria-érzéses ez a dal, de persze egy bevált receptet mindig jó felhasználni.  Tanjának amúgy fura transzvesztita feje, de szép hangja van. A dal uncsi, de egy vidéki faludizsiben el tudom képzelni. Tánc elég extra, ilyenek top10-be szoktak menni.

21:21

Jön Sanna Nielsen, aki akkora celeb, hogy még én is ismerem a nevét. A dal címe amúgy Undo, a hölgy pedig svéd. Azért megajánljuk neki a pacsit, hogy a színpadi kép zseniális, fénykalitkában áll. A dán közönség közben elélvez a hangjától, szeretik arra fent az ilyen hangkieresztős dalokat. Ez is esélyes lehet.

sanna.jpg

21:26

Pollapönk, Izland, igazi előítélet ellenes dal, ráadásul van egy parlamenti képviselő is a zenekarban, csak képzeljétek el Kövér Lászlót gitározni. A szám, a No Prejudice amúgy nagyon állat, de az öltönyök elég teletábisok.

Végre egy dal aminek lehet rázni a zászlókat. Aki amúgy nem vágja, minden ország zászlójából kb. ugyanannyi van, ezt osztják szét a közönség közt, ezért ráznak magyar zászlót Örményországnak. 

 

Pihenünk picit, rekordos rész jön. Külön köszönet a rendezőknek a Lordi bejátszásért, de ez a leghosszabb haj rekord cinkes. Meglepődök közben, én tökaszittem, hogy a Jedward két csávó, de vagy Gundel Takács mondott hülyeséget, vagy vak vagyok.

 

21:32

Jön Albánia, és úgy tűnik, hogy végre nem egy depis szám jön tőlük, albánok elég alterok évek óta. A hölgy neve Hersi, a dal pedig One Night's Anger. Kísértetiesen hasonlít ez valamire, de nem esik le, hogy mire. Zseniális a lány, a ruhája borzalmas, és ezt az emelvényen éneklést is ellövik évente minimum öten. A napi garbós férfi adag is meg volt, csendben is maradok, mert ez a szám nagyon bejön. 

21:36

Na, jönnek a ruszkik. 
Ikrek jönnek, a Tolmachevy nővérek, Oroszország bármit csinál a nagyi asszonykórust úgysem múlja felül. 

nagyik.jpg

Ezt az idei dalt én nagyon jellegtelennek érzem, de a fényjáték látványos. 

21:41

Azeriek jönnek, most lépjünk túl azon, hogy Azerbajdzsán mennyire Európa (semennyire). Dilara Kazimova elég Nina Dobrev hasonmás, és végre találtak egy kifejezetten szép ruhát. Ilyen vörös, csipkés cucc. Közbe elég musicalesre veszik a formát, már templomablak vagyon mögötte, meg levegőakrobatika. De hát azeriek szeretik a látványos, de haszontalan dolgokat (ha most eszedbe jutott Dzsudzsák, szégyelljed magad).
A Start a Fire nagyon király dalcím, kár, hogy ezúttal nem tüzelt fel senkit.

21:44 

Ukrajna, kisfilmben kiderül, hogy a kinti metró olyan, mint nálunk a hármas. Táncol is, csinos is, ruhája is zseniális, nagy kedvenc lesz ez. Zenei alap se a szokásos melankolikus, állva elalvós, hanem jó kis pörgős, közönség is ilyet szereti. Aszongya, a lány neve amúgy Maria Yaremchuk, és az este eddigi legjobb buliját hozta össze. 

21:48

Belga úriember következik, aki nem celeb, és Axel Hirsouxnak hívják, és valami BRUTÁLISAN NŐIES hangja van. Anyukák előtt tiszteleg amúgy, és ez megint nagyon musicales, de így Anyák napja után vagyok elég szentimentális, hogy tetsszen. 

21: 53

Moldova, Cristina Scarlat, aki annyira kreatív, hogy a kisfilmben összedob egy vázát, meg amúgy énekel is. Elég vikingesen tolja, de mivel a szám címe Wild Soul, ez abszolúte belefér. Jó kis szám ez, meg a koreográfia is kitölti a terepet. Szélgépet tolják ezerrel, mert az olyan vad, tudjátok...

21:57

Jaaaj, Valentina Monetta, most átmegyek fangirlbe. Tavaly a Facebook song zseniális volt, reméljük San Marino idén is jót hoz össze. A színpadkép szerintem egy kagyló akar lenni, amiben Valentina a Vénusz. Egyelőre ennél a tavalyi jobb volt, nézzétek inkább azt.

22:01

Na, megint rekordozunk, hurrá.

22:03

Jön Portugália, megint népzenézni fognak, úgyhogy esélyes, hogy kifognak hullani. Suzy van a színpadon, akin inkább nincs ruha, mint van. Ilyen fiatal Wolf Kati kiadás, de ez a dal az előző évi portugál dalokhoz képest fejlődés.

22:07

Hajjaj, Hollandia jön, persze tulipánt pakolnak kisfilmben. The Common Linnets, és itt viszont egy az egyben lenyúltak egy zenei alapot. A tavalyi indiános marháskodásnál ez mindenképpen jobb, lehet tovább is megy, olyan relaxos. Gondolkodom inkább azon, hogy a lány ruhája miből van, és hány libát gyilkoltak le hozzá.
Közönségnek is bejön, de hollandok és dánok jóban vannak amúgy is.

22:11 

Sergej Cetkovic jön Montenegrotól, és furulyáznak meg balettoznak. Viszont ahogy megszólal, állam leesik, ez nagyon király. Mondjuk Montenegrónak volt is mit felülmúlni, emlékeztek erre?:D

22:15

Nna, jön Andrásunk, aki kirak egy magyar zászlót a kisfilmben, aztán énekel. A Running elvileg esélyes, de minden évben esélyesnek mondanak minket. Zászlókat is rázzák, András is futkároz, jó lesz ez. Remélhetőleg külföldi lányokról leesik a bugyi és szavaznak. Jó nagy éljenzést is kap.

 

Fura ez a műsorvezetőnő, olyan a ruhája mintha rátekeredett volna egy döglött hattyú.
Balett jön, Andersen dán, szóval Rút kiskacsa. Nekem ez nagyon modern színház, nem tudom értelmezni a kivetített nagyváros előtt műfutó baseballsapis srácot. 

22:32 

Megnézzük újra a dalokat, ez az örmény egyre jobb ahányszor hallom. De ezúttal betettek cuki ünneplős felvételeket is a bejátszások végére. Viking dob egy elképesztő kacsaszájat a kamerába, egyemmeg. András is megköszizte a supportot, aztán magyarul is, zászlója is lett. Végre egy magyar előadó kint, aki nem csak csendben ücsörög.

 

22:38 

Fúú visszaszámlálunk, szavazást lezárom. 

22:39 

Eredményt összesítenek, szóval addig körbenézünk Koppenhágában- Van itt rendőrló, királynő, őr, turisták, na meg egy kupac lókaki.

Elmegyünk Dániába? Lécci lécci!

De komolyan, zseniális összeállítás lett. :D

22:42

Jön a szokásos poénkodás, amikor a műsorvezető odamegy az előadókhoz. Sanna Nielsen megint óriási éljenzést kap, lehet Loreen után megint svéd nyer.

 22:46

Megint rekordozunk, ezúttal a legfurább ruhákat. Nézzük meg inkább orosz nagyikat.

 

22: 46

Megnézzük azokat, akik továbbjutottak döntőbe, mert alapítók, Egyesült Királyság jól hangzik, spanyol nagyon fura. Németeket nem is tudom hova tenni, ez iszonyú jellegtelen.

Jesszus francia bajusz dal. Nyerje meg!

Olaszország fura, Dánia egész jó, de ez nem fog nyerni.

22:51 

Jee, eredmény lesz végre. Senkit nem érdekel, hogy a szavazási biztos élvezte a műsort, ne poénkodjatok, hanem legyen eredmény.

22:52

Kezdjüüüüük.

Tehát, tovább jut:

MONTENEGRO

MAGYARORSZÁG 

OROSZORSZÁG

ÖRMÉNYORSZÁG

AZERBAJDZSÁN

SAN MARINO

UKRAJNA 

SVÉDORSZÁG

HOLLANDIA

IZLAND (POLLAPÖNK RULES <3)

 

22:58

Moldovát sajnálom picit, többi kb. rendben van. 

Na, jó éjszakát mindenkinek, csütörtökön folytatjuk.

 

1 komment

Címkék: eurovízió xjelena

A bejegyzés trackback címe:

https://newzz.blog.hu/api/trackback/id/tr196128327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.07. 08:36:48

A dögunalmas magyar résztvevőnek volt a szerencséje, hogy ebben az elődöntőben a dalok zöme még nála is unalmasabb volt.
süti beállítások módosítása